23948sdkhjf

Lyssky byggebagmand idømt to års konkurskarantæne

En dansk domstol har tidligere frataget byggebagmanden Gencay Celik retten til at drive virksomhed, efter han efterlod milliongæld til staten

Den tysk-tyrkiske byggeboss Gencay Celik er løbet fra konkurser og har gentagne gange underbetalt sine rumænske ansatte.

Nu viser en kendelse fra Skifteretten i Kolding, at Celik også har en dommers ord for at bruge forretningsmetoder, der er så "groft uforsvarlige”, at han i to år blev frataget retten til at drive virksomhed.

Det skriver Fagbladet 3F.

Af kendelsen fremgår det, at Gencay Celik i januar 2021 blev idømt to års konkurskarantæne.

Alligevel er Gencay Celik nu igen inde i varmen i den danske byggebranche og har fået en kontrakt på opførelsen af store domiciler til Nykredit og AP Pension i Københavns Nordhavn.

Det er den danske byggegigant MT Højgaard, som har åbnet portene på prestigebyggeriet for Gencay Celiks seneste firma, Unitec-Construction.

Firmaet blev stiftet i februar i år.

Trænet i at tømme selskaber

Skifteretten lagde i forbindelse med dommen vægt på, at Gencay Celik aldrig betalte moms i sit daværende selskab Estrotec ApS.

Estrotec ApS gik i 2019 konkurs med en gæld til myndighederne på mere end 1,7 mio. kr.

Fagbladet 3F har bedt Carsten Ceutz, formand for Foreningen af Danske Insolvensadvokater, gennemgå afgørelsen fra Skifteretten i Kolding

- Ud fra beskrivelsen i kendelsen, så ser det her ud til at være lavet af en person, der er trænet i en type af operationer, hvor et selskab tømmes for værdi, siger han.

Gencay Celik har ikke ønsket at kommentere sin konkurskarantæne over for Fagbladet 3F.

Foruden den store gæld til Skat beskriver kurator - som indstillede Gencay Celik til konkurskarantæne - hvordan tæt på en halv million kroner i driftsmidler formentlig forsvandt ud af selskabet, da virksomheden stod på fallittens rand.

Kurator beskriver også, hvordan Gencay Celik begyndte at overdrage kunder fra Estrotec ApS til et nystiftet firma Estrotec Construction A/S, som på det tidspunkt var ejet af Celiks kone.

Fjernede maskiner

Det overrasker ikke Carsten Ceutz, at skifteretten er kommet frem til en konkurskarantæne i den konkrete sag.

- Med en konkurskarantæne prøver vi som kuratorer på samfundets vegne at begrænse mængden af samfundsskadelig aktivitet, siger han.

I forbindelse med konkursen fortæller kurator også, at en medarbejder fra et andet selskab, som delte adresse med Estrotec ApS, har set “at der samme dag som likvidators besigtigelse, var blevet afhentet maskiner på pladsen” uden for bygningen.

Var maskinerne ikke blevet hentet, kunne konkursboet efterfølgende have solgt dem og givet pengene til de virksomheder og myndigheder, som Estrotec ApS skyldte penge.

MT Højgaard har ikke ønsket at kommentere oplysningerne om Gencay Celiks konkurskarantæne-dom.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.118