23948sdkhjf

Hørsholm-entreprenør finder overraskelser undervejs i renovering

De kommende to år arbejder Skou Gruppen på en omfatter modernisering og energirenovering af to af Byg33’s boligejendomme, i Holbæk. Den ene fra 1934 og den anden fra 1961

Skou Gruppen har netop påbegyndt en omfattende totalentreprise og renovering af to ældre ejendomme i Byggeforeningen af 1933, i daglig tale Byg33, i Holbæk.

Ejendommene, som indeholder 52 lejeboliger, moderniseres og energirenoveres fra yderst til inderst og kælder til kvist. Den ene ejendom er fra 1934 og den anden fra 1961.

Arbejdet kommer til at stå på i to år og er så omfattende, at de berørte beboere genhuses i tre etaper, imens nye og mere tilgængelige lejeboliger tager form. 

Når byggepladsen er på sin højeste bemanding, vil 40 mand være beskæftiget i projektet.

Skou Gruppen arbejder på projektet sammen med MonoArk og OJ Rådgivende Ingeniører samt bygherrens repræsentanter fra Kuben Management.

Sammenlægning af lejligheder

Udvendigt skal bygningerne efterisoleres, have nye ydervægge og vinduer samt nyt tag.

Indvendigt bliver boligerne moderniseret med nye køkkener, nye badeværelser, nye gulve og bedre lydisolering. Også indeklimaet forbedres med efterisolering, som skal eliminere kuldebroer, og med etablering af ventilationsanlæg i alle lejligheder.

Endelig er der en del af boligerne, som gøres mere handicapvenlige og mere tilgængelige for ældre og personer med funktionsnedsættelser. Der bliver etableret elevator i begge bygninger, og en del af lejlighederne får bedre ruminddeling og mere plads. Således lægges lejligheder sammen i ejendommen på Labæk, så 18 lejligheder fordelt på tre etager bliver til 12 lejligheder fordelt på tre etager.

Gamle bygninger overrasker altid

– Det er altid spændende at implementere nye standarder i gamle bygninger. De to ejendomme er opført efter datidens byggekrav, og under projekteringen har vi fået kigget nærmere på, hvordan de er udført, siger Roland Hansen, som sammen med Allan Rudolph Pedersen er Skou Gruppens projektledere på opgaven.

– Det har ført til visse ændringer i løsningerne, så vi sikrer, at renoveringen lever op til de regler og standarder, der gælder i dag, fortsætter han.

En af de ting, som er justeret under projekteringen, er på Borchsvej, hvor det viste sig, at etageadskillelsen ikke bestod af bjælkelag, men af såkaldt romerdæk. Det betyder, at der skal etableres forstærkning under nogle af de nye badeværelser i ejendommen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109