23948sdkhjf

Klar med moderniserings-millioner

10 mio. kr. fra Lokale og Anlægsfonden skal bruges på at vise, hvordan nye idéer til udformningen af en svømmehal kan tiltrække nye brugergrupper.
Mange af landets svømmehaller kæmper med store behov for renovering og faldende besøgstal. Der er hårdt brug for et pust af nyt liv til de gamle svømmehaller, der er stærkt lukningstruede på grund af de store udgifter til renovering, eller fordi, at brugerne stiller større krav til vandfaciliteter.

Lokale og Anlægsfonden har allerede sammen med Ringkøbing Svømmehal udviklet et første eksempel på, hvordan nye aktiviteter og bassintyper kan give flere brugere og helt nye brugergrupper i svømmehallerne. I Ringkøbing steg antallet af brugere med 20 procent i månederne efter åbningen sidste år.

Læs mere: Ringkøbing Svømmehal bliver eksempelbyggeri.

Nytænkning belønnes
Fonden har derudover været i dialog med Rønne Svømmehal om endnu et eksempelprojekt, der kan vise fremtiden for svømmehallerne. På grund af lokal uenighed bliver det vindende projekt i en konkurrence ikke realiseret på Bornholm. I den forbindelse foreligger der bl.a. et skitseprojekt tegnet af Årstiderne Arkitekter med et spændende bud på, hvordan en typisk svømmehal kan forvandles til noget mere - til glæde for både nuværende og nye brugere.

Læs mere: Konkurrence om Rønne Svømmehal er afgjort.

Der er ikke truffet aftale om realiseringen af et projekt endnu, og der er derfor åben mulighed for alle interesserede svømmehaller til at søge om støtten på op til 10 mio. kr.

- Fonden giver med denne indsats en nødlidende svømmehal mulighed for at træde ind i en moderne idrætsverden, hvor brugerne forventer helt anderledes rammer og aktivitetsmuligheder, end da de fleste af landets svømmehaller blev bygget for ca. 30 år siden. En del af forarbejdet er allerede gjort, da en række arkitekter har arbejdet med udfordringen, og der er derfor meget inspiration at hente for den svømmehal, der tør prøve noget nyt for at sikre sig en bid af fremtidens idrætsaktivitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109