23948sdkhjf

DI Byggeri opretter en ny forening

Den nystiftede forening henvender sig til udlejere, leverandører og store brugere af materiel i byggeriet

Opdateret kl. 11:23 med information om Materielsektionens brud med DI og indmelding i Dansk Erhverv 

Dansk Materielforening er nu en realitet. Foreningen så dagens lys på den stiftende generalforsamling, som blev afholdt den 19. april i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København. Det oplyser DI Byggeri i en  

Den nystiftede forening er en del af DI Byggeri og henvender sig til udlejere, leverandører og store brugere af materiel i byggeriet.

Adm. direktør for GSV, Dan Vorsholdt, er blandt initiativtagerne til foreningen. Han er også blevet valgt som formand på det konstituerende bestyrelsesmøde, som blev afholdt i umiddelbar forlængelse af den stiftende generalforsamling den 19. april 2023.

– En af byggeriets største udfordringer i den grønne omstilling, er at gøre byggepladserne fossil- og emissionsfrie. Udover digitalisering, er samarbejdet mellem byggeriets aktører nøglen for at nå godt i mål med den grønne omstilling. Det er derfor, at vi har valgt at placere Dansk Materiel forening i DI Byggeri, siger Dan Vorshold, formand i Dansk Materielforning.

Bestyrelsen for den nystiftede forening tæller:

  • Formand, Dan Vorsholdt, adm. direktør i GSV Materieludlejning A/S
  • Næstformand, Carsten Lausen Hoeck, adm. direktør i Loxam
  • Morten Høberg Sonasson, Hoffmann A/S
  • Renè C. Olsen, City Lift A/S
  • Lasse Wittrup Ludvigsen, Zeppelin Danmark A/S
  • Andrè Bakke, O.B. Wiik Danmark A/S
  • Erik Høi, G. Tscherning A/S

Bestyrelsen for Dansk Materielforening har allerede iført sig arbejdstøjet for at styrke foreningens medlemsgrundlag, sikre prioritering af og aktiv deltagelse i det politiske arbejde i DI Byggeri samt udvikle nye tilbud til foreningens medlemmer.

Brud efter fusion

Licitationen Byggeriets Dagblad har tidligere beskrevet de problemer, som Materielsektionen har oplevet i forbindelse med fusionen af Dansk Byggeri ind i DI Byggeri.

Derfor valgte et stort flertal af medlemmerne i juni 2022 at flytte Materielsektionens sekretariat til Dansk Erhverv, som dermed kunne tage imod et halvt hundrede medlemsvirksomheder.

Skiftet fik dog ikke de to store udlejere, Loxam og GSV, til at ryste på hænderne. De meddelte begge, at de blev hvor de var. Dog med den aber dabei, at de måske ville overveje at være medlem begge steder, for samarbejdets skyld.

I nystiftede Dansk Materiel er netop GSV og Loxam repræsenteret på formands- og næstformandspladserne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157