23948sdkhjf

HusCompagniet leverer nyt rekordresultat

832 familier valgte i 2012 et hus fra HusCompagniet, som præsterede et overskud på 108 mio. kr. Første kvartal af 2013 tegner nu til at blive det bedste salgskvartal i firmaets historie.
Et stigende antal husbyggere over hele landet vælger et hus fra HusCompagniet, når familiens drømmebolig skal opføres.

På den baggrund kan HusCompagniet præsentere et rekordregnskab for 2012, hvor firmaets egne forventninger blev overgået med hele 832 solgte huse i løbet af året mod 751 solgte huse i 2011. Det resulterer i en omsætning på 1,3 mia. kr., der blot vokser en anelse i forhold til 2011 på grund af udskudt betaling for de huse, der først afleveres her i 2013. Årets resultat af primær drift før renter og afskrivninger (EBITDA) er derimod vokset markant til 175 mio. kr. mod 145 mio. kr. året før.

- Det er fantastiske resultater, som vi er virkelig stolte af. Det viser, at trods et virkelig svært husmarked, føler kunderne sig trygge ved HusCompagniets koncept og mange er klar til at bygge, når prisen er rigtig og kvaliteten i orden, siger koncernchef Steffen Baungaard.

Det samlede marked for husbyggeri har ligget på et lavt leje på omkring 3.000 enheder de seneste par år mod omtrent det tredobbelte på 12.000 enheder tilbage i 2006-07.

Vil øge omsætningen med 10 procent
Steffen Baungaard forudser ikke, at markedet overordnet flytter sig markant i indeværende år, men forventer, at HusCompagniet kan løfte omsætningen med 10 procent.

Især markedet for nedrivninger og opførsel af nyt hus har vist spændende potentiale de seneste to år, i høj grad på Sjælland. HusCompagniet oplever stor interesse fra boligejerne for at reducere energiudgifterne via denne nedrivningsløsning, mens de oven i hatten får alle fordelene ved et nyt hus i form af øget komfort, bedre indretning og minimal vedligeholdelse.

- De samlede driftsomkostninger på huset er kommet langt mere i fokus på grund af energipriserne. Især mange boliger fra 1960’erne og 1970’erne er store energislugere, hvilket gør det til en økonomisk fordel at rive ned og bygge nyt fremfor at renovere. På den baggrund har det aldrig været billigere at bygge nyt hus, forklarer Steffen Baungaard.

Første kvartal af 2013 er på den baggrund begyndt så stærkt, at det derfor står til at blive det bedste salgskvartal i HusCompagniets historie.

Store forventninger til nabolandende
Ud over førerpositionen i Danmark har HusCompagniet også store ambitioner om at øge byggeriet af selskabets typehuse i landene omkring os. Det sydsvenske husmarked er entreret for to år siden og sidste år blev Huscompagniet den største husbygger i Sydskåne, mens målet er i år at etablere sig i Helsingborg og Gøteborg. HusCompagniet åbnede sidste år kontor i Tyskland, hvor markedsføringen over for de tyske kunder i Slesvig-Holsten nu er i fuld gang.

Det seneste tiltag fra HusCompagniet er lanceringen af en serie sommerhuse med samme komfort og kvalitet som helårshusene i forventning om, at markedet for sommerhuse igen står foran en opblomstring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109