23948sdkhjf

Smid håndværkerfradraget i kloakken

Oplagt at anvende BoligJobOrdningen i forbindelse med sommerhus-kloakering, mener teknikudvalgsformand i Norddjurs Kommune.
- Det er naturligvis fint nok at skifte vinduerne i sommerhuset ud eller lave et nyt plankeværk. Men måske er der mere ræson i at se nedad og måske smide fradraget i kloakken i stedet for i nye vinduer, lyder det fra Jens Meilvang, som er formand for Teknik & Miljø i Norddjurs Kommune, der er en af landets helt store sommerhuskommuner.

Totalt har Norddjurs Kommune 5612 sommerhusgrunde på Nord- og Østdjursland. Og kommunen har også badevandsprøver ved Djurslands kyster, der gerne måtte være bedre.

- Vi har fået at vide, at der kan måles colibakterier i vandet. Det bryder vi os naturligvis ikke om. Så i øjeblikket har vi gang i kloakering af 475 sommerhusgrunde i Skovgårde og et par hundrede grunde ved Fjellerup Strand på Norddjursland, fortæller Jens Meilvang.

God mulighed
- Det er tanken, at alle sommerhusgrunde i Norddjurs Kommune skal kloakeres. Det er naturligvis forbundet med udgifter for grundejerne. I de to områder, vi kloakerer nu, etableres skelbrønde. Så skal grundejerne selv slette de gamle septiktanke og lave tilslutning til skelbrøndene. For kommunen er det dejligt, at vi kan anvise BoligJobOrdningen som en god mulighed, når vi nu er nødt til at pålægge folk et påbud, siger teknikudvalgsformanden.

Det er det kommunale spildevandsselskab AquaDjurs, der håndterer de offentlige spildevandsanlæg i Norddjurs Kommune og dermed også står for kloakeringsprojekterne i sommerhusområderne.

- Ved Fjellerup Strand med 1.790 sommerhusgrunde er vi langt fremme med kloakeringen. Vi tager simpelthen etape for etape. Nu er sommerhuse og fritidshuse så også blevet omfattet af BoligJobOrdningen, og så er det jo oplagt for grundejerne at udnytte fradraget i forbindelse med kloakering, vurderer Jens Meilvang.

Han vil nu tage initiativ til, at grundejerne informeres om fradragsmuligheden i takt med, at kloakeringsprojekterne skrider frem.

Tusindvis har problemer
Formanden for brancheorganisationen Danske Kloakmestre, Henning Lübcke, er helt enig med Teknik & Miljø-formanden.

- Rundt om i landet er der tusindvis af sommerhuse, som enten ikke er kloakeret, eller er dårligt kloakeret. Rigtig mange sommerhuse har dårligt fungerende bundfældningstanke, som lukker direkte ud i vandløb, søer og hav. Mange steder er der problemer med badevandet, som tilfældet er på Djursland, siger Henning Lübcke.

- BoligJobOrdningen er en enestående lejlighed til at få udført et ordentligt stykke kloakarbejde. Heldigvis er nogle kommuner, som Norddjurs Kommune, bevidste om problemerne og gør noget ved dem. Men regningen skal jo betales af grundejerne. Så gælder det naturligvis om at benytte lejligheden, når ordningen nu netop også retter sig mod sommerhuse. Uanset om der nu er gang i kloakering af sommerhusområdet, eller om den gamle septiktank er udtjent og skal skiftes med en ny bundfældningstank, fastslår Henning Lübcke.
Danske Kloakmestre er brancheorganisation for omkring 500 autoriserede kloakmestre over hele landet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079