23948sdkhjf

Assens gør det lettere at være håndværker

Med oprettelsen af én indgang for virksomheder, ErhvervsKontakten, letter Assens Kommunen virksomheders kontakt med kommunen. Initiativet glæder Dansk Byggeri.
Når spørgsmål om alt fra byggetilladelser til affaldshåndtering trænger sig på, kan det være en udfordrende og tidskrævende affære at finde rundt i kommunernes forskellige afdelinger.

Derfor glæder Dansk Byggeri sig over, at Assens Kommune nu har valgt at oprette ErhvervsKontakten, som fra 1. maj vil samle den enkelte virksomheds sagsbehandling hos kun én medarbejder, der for eksempel får ansvaret for, at en ansøgning om en byggetilladelse bliver behandlet hurtigst muligt i de forskellige forvaltninger.

- Kommunerne spiller en vigtig rolle i danske virksomheders hverdag, men det sker desværre ofte, at kontakten med kommunen både er besværlig og langsommelig. Derfor er det vigtigt, at kommunerne gør sagsbehandlingen nemmere, så virksomhederne kan koncentrere sig om at skabe vækst og arbejdspladser i stedet for at spilde tid og ressourcer på at finde rundt i kommunernes forskellige afdelinger. Alene af den grund bliver det spændende at se, om initiativet i Assens i praksis lever op til de positive toner, som kommunen lægger op til, siger kommunalpolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Lea Stentoft.

Flere kommuner skal følge trop
Filosofien bag Assens kommunes nye satsning er, at virksomhedernes sagsbehandling skal være hurtig, effektiv, velkoordineret og imødekommende, og kommunen har oprettet en medarbejdergruppe på seks personer, som skal sørge for at tiltaget kommer til at fungere. Dansk Byggeri håber, at flere kommuner vil lade sig inspirere af initiativet.

- Kommuner som Odense, Svendborg og nu Assens har meldt sig på banen, men der er brug for, at endnu flere kommuner opretter lignende tiltag, for der er ingen tvivl om, at initiativer som ErhvervsKontakten gør det lettere at være erhvervsdrivende. Det vil være stærkt, hvis vi kan få hele Fyn med, siger Lea Stentoft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14