23948sdkhjf

Rådgivere på plads til skoleprojekt til trecifret millionbeløb

Skolebyggeriet, der skal bringe by, landskab og kultur tæt sammen, ventes klar et år senere end tidligere udmeldt

Budgettet for en ny skole i Stoholm mellem Viborg og Skive har allerede fået et nøk op. 

Nu er totalrådgiveren til det forventeligt 135 mio. kr. dyre skolebyggeri så fundet, og valget er faldet på Friis & Moltke.

Arkitektfirmaet vandt opgaven om udvikling og opførelse af Ny Stoholm Skole i samarbejde med Nøhr & Sigsgaard, Gustin Landskab A/S, Artelia Denmark og skoleudviklingskonsulent Eva Gjessing.

Viborg Kommune modtog i første omgang 16 anmodninger om prækvalifikation, hvorefter fem teams blev udvalgt til at afgive tilbud. Og nu er opgaven – set med Friis & Moltkes briller – kommet i hus i konkurrence med arkitektfirmaerne; Aart Architects, GPP Arkitekter, Rubow Arkitekter og Rum.

Skolen skal have plads til omkring 450 elever og skal opføres i tilknytning til Stoholm Fritids- og Kulturcenter, hvilket ifølge vinderarkitektens ord giver "en enestående mulighed for at bringe by, landskab og kultur tæt sammen og skabe nye synergier til glæde for både skoleliv, foreningsliv og byliv".

Et år ekstra

Nu venter så udarbejdelse af dispositionsforslag efterfulgt af projektforslag og projektering i resten af 2023, fremgår det af et referat fra Viborg Byråd om valg af rådgiverteamet.

Der projekteres ifølge Viborg Kommune efter aflevering af byggeriet, så den ny skole kan ibrugtages i august 2026.

Dermed er de tidligere udmeldte planer forskubbet en del. 

Kommunens egen hjemmeside for den nye skole i Stoholm har således bagkant på projektering i april i år efterfulgt af licitationen frem til udgangen af 2023, byggeri frem til juni 2025 og ibrugtagning omkring august samme år – altså et år tidligere end nu udmeldt.

Øgede budgettet

Økonomien har også ændret sig undervejs.

Viborg Byråd afsatte i sin tid 120 mio. kr. til skolebyggeriet - et beløb som siden blev hævet til 125,6 mio. kr. Og allerede i november sidste år nikkede byrødderne ja til at øge budgettet med 10 mio. kr., så der, som det formuleres i byrådsreferatet, ”er en realistisk økonomisk ramme i forhold til den videre projektering”.

Mere konkret var begrundelsen bag budgetforøgelsen, at en genberegning på baggrund af de stigende byggepriser, at der kunne forventes en budgetoverskridelse i størrelsesordenen 10 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125