23948sdkhjf

Efter to konkurser: Tredje entreprenør skal færdiggøre "storbylandsby"

Et år efter seneste entreprenørs konkurs skal 40 almene boliger stå klar til socialt udsatte og almindelige boligsøgende

Østjysk Boligs har fundet entreprenøren, som langt om længe skal færdiggøre boligselskabets nye afdeling på Olof Palmes Allé i det nordlige Aarhus, kaldet Storbylandsby II.

Entreprenørfirmaet Egil Rasmussen A/S er nu blevet koblet på projektet, oplyser Østjysk Bolig.

"Storbylandsbyen" tæller samlet 2.500 kvm og estår af 40 rækkehuse, der opføres i henholdsvis en og to etager, og er fordelt på fire klynger med det, som betegnes "landsbypræg".

Dermed kan byggeriet af det, der bliver Østjysk Boligs afdeling 28, genoptages efter et meget langt forløb i kølvandet på ikke én men to entreprenørers konkurs. 

Konkurs efterfulgte konkurs

Senest hed entreprenøren på projektet JFP, men det herningensiske firma gik dog konkurs i juni 2022, hvorfor byggeriet i det nordlige Aarhus blev sat i stå. 

Konkurs-bremsen på byggeriet var som skrevet ikke den først store forhindring, der har ramt storbylandsbyen. JFP overtog i sin tid projektet fra en anden konkursramt entreprenør. Det var i marts 2021.

Forgængeren på det almene boligprojekt var Aalsrode Tømrerfirma fra Grenaa, som i oktober 2020 måtte kaste håndklædet i ringen og med det en konkursbegæring. Firmaet havde i maj 2020 vundet den aarhusianske Storbylandsby.

Indflytning inden sommerferien

Byggeriet var ifølge Østjysk Bolig 90 pct. færdigt, da konkursen ramte JFP sidste sommer, så der var kun et par måneders arbejde tilbage. Udearealerne – belægning, hække og hvad dertil hører – er færdige, og der mangler kun den sidste færdiggørelse inde i boligerne, før de er klar til at huse beboere.

Det betyder, at afdelingen med Egil Rasmussen A/S som entreprenør vil stå klar til indflytning den 1. juli 2023, er meldingen fra Østjysk Bolig.

Hvad er en Storbylandsby? 

Navnet "Storbylandsby" dækker over et boligområde, hvor “almindelige” borgere bor side om side med socialt udsatte. På den måde samles de to grupper i et fællesskab, og de kan derigennem støtte og integrere hinanden. 

Afdelingen ved den tidligere journalisthøjskole i Aarhus består således af 20 beboere, som er henvist af kommunen, og 20 beboere fra Østjysk Boligs normale venteliste.

Bebyggelsen opsplittes desuden i mindre enheder som giver variation og et ”landsbypræg”, med små forskydninger og nicher, som giver gode beskyttede udearealer.

Storbylandsbyen på Christiansbjerg ligger godt to kilometer øst for Aarhus’ første storbylandsby på Marienlystvangen ved Skejby.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11