23948sdkhjf

Spids pennen: Nu starter konkurrence om sidste p-hus i københavnsk udviklingsområde

Et parkeringshus med aktivitet i stueetagen og på taget - og naturligvis plads til en masse biler - er på vej i Ørestad Syd

Om blot få år vil Ørestad Syd være færdigudviklet som bykvarter med boliger og erhverv og lokalt liv langs vejen Asger Jorns Allé. Derfor er der behov for at opføre et sidste parkeringshus, og det skal opføres ved Else Alfelts Vej, skriver By & Havn i en pressemeddelelse.

Arealudviklingsselskabet har planer om et p-hus, der både giver området parkeringspladser, og bidrager positivt til de nære omgivelser med en udadvendt stueetage og muligheden for en rekreativ funktion på parkeringshusets tag.

For at finde det bedst mulige projekt gennemføres en åben projektkonkurrence. Konkurrenceopgaven består i, at give forslag til udformning af parkeringshusets konstruktion, facader, kantzone og disponering af tag.

Tidsplan for den kommende konkurrence:

  • Ultimo april 2023 - konkurrencestart
  • Juni 2023 - konkurrenceforslagene skal være indleveret til By & Havn
  • September 2023 - forventet offentliggørelse af vinder

Hvordan p-husets tag kan og skal anvendes er bevidst ikke fastlagt forud for konkurrencen. Fra By & Havns side ønsker nemlig et bud på, hvordan tagarealet bedst muligt bidrager med en eller flere funktioner som ikke findes i Ørestad Syd i forvejen.

Desuden håber man på forslag til 'best-practice' der kan minimere CO2 aftrykket for det fremtidige byggeri, hvor det er muligt, bygbart og forsvarligt.

Konkurrencevinderen skal efterfølgende kvalificere og bearbejde vinderforslaget frem til minimum udbudsniveau og forventes at bistå By & Havn med tilsyn ved parkeringshusets realisering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125