23948sdkhjf

Panelproducent udvider ejerkredsen med tidligere møbelmand

Den vestjyske panelproducent I-Wood Denmark udvider nu ejerkredsen i jagten på en fortsat øget eksport. Ind træder Michael Lindal Overgaard, der i mere end 20 år har arbejdet med international handel, selskabsledelse og produktudvikling, og der er flere grunde til, at den erfarne profil har tilsluttet sig holdet.

– Det er fedt at arbejde sammen med nogen, der har samme mindset, som jeg selv har. Jeg kan se meget af mit eget unge jeg i de her seje iværksættere. Og så er der virkelig tale om kvalitetsprodukter. Det er så gennemtænkt. Lavet af håndværkere til håndværkere. Det tiltaler mig – og det var afgørende for min beslutning om at gå ind I-Wood Denmark som partner, fortæller Michael Lindal Overgaard i en pressemeddelelse.

Han understreger, at der ikke er tale om en passiv investering i virksomheden, der blev stiftet i 2016, og som i de seneste fire år har haft fokus på produktionen af væg- og loftpaneler i Ørnhøj vest for Herning.

– Jeg har en aktiv rolle, og derfor er det vigtigt, at det er noget, jeg kan se mig selv i. Smukt at se på, fantastisk akustik og nem montering. Det passer lige ind i mine tanker, og jeg er imponeret over, at de er nået så langt, som de er. Det er ret godt gået på så kort tid, udtaler Michael Lindal Overgaard.

Ser stort potentiale

Michael Lindal Overgaard kommer blandt andet med erfaring som medstifter af kontormøbelvirksomheden Conset og komponentvirksomheden Venset. Gennem mere end to årtier har han arbejdet med blandt andet handel, selskabsledelse og produktudvikling i over 40 lande, og det er altså den erfaring, man nu ser frem til at trække på hos I-Wood.

– 40 procent af vores omsætning kommer allerede fra eksport til blandt andre Tyskland, Sverige, Finland og Benelux. Derudover oplever vi stigende interesse fra spændende markeder som USA og England. Det skal vi udforske yderligere, og her glæder vi os især over Michaels mangeårige erfaring fra de forskellige eksportmarkeder, fortæller Casper Krogh Olesen, adm. direktør og partner i I-Wood Denmark.

Med den øgede eksport er forventningen således også, at der skrues op for væksten i virksomheden, der siden regnskabsåret 2018/19 har haft sorte tal på bundlinjen, og som kom ud af 2021/22 med et overskud på godt 800.000 kr.

– Det er ikke, fordi vi har planer om at nedprioritere de danske kunder og samarbejdspartnere, og vi har også været fint tilfredse med væksten hidtil, men det er klart, at det åbner for nye muligheder, når vi entrerer markeder som USA, Tyskland og England, uddyber direktøren.

Også Michael Lind Overgaard ser et “kæmpe udviklingspotentiale” på eksportområdet, som han ser frem til at være med til at realisere.

– Der er så mange udviklingsmuligheder, og jeg har allerede mange idéer. Jeg har været med til at starte salgsselskaber i mange lande, lært mennesker at kende i hele verden og haft med forskellige kulturer at gøre. Det har jeg savnet, og det får jeg lov til igen med I-Wood Denmark, lyder det fra den nye partner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109