23948sdkhjf

De skal tegne nyt stadion i Hillerød

Vindere af arkitektkonkurrence er fundet

Hillerøds nye bydel navngivet Favrholm bliver hjemsted for regionens nye sygehus, en ny S-togstation og et nyt stort stadionkvarter, hvor der – som navnet antyder – opføres et stadion.

Nu er Elkiær + Ebbeskov Arkitekter, Masu Planning, PLH Arkitekter og OJ Rådgivende Ingeniører udpeget som vinder af arkitektkonkurrencen om det nye stadion, idrætsanlæg og byrum i Favrholm Stadionkvarter, oplyser Hillerød Kommune.

– Konkurrenceresultatet vil gøre idræt og samspil til en integreret del af hverdagen i Stadionkvarteret, både for motionisten og den professionelle udøver, lyder skudsmålet fra direktør i udviklingsselskabet Stadionkvarter Favrholm ApS, David Ernst-Sunne.

I alt tre teams har deltaget i konkurrencen – ud over vinderteamet er det et team ledet af Holscher Nordberg og et team ledet af Werk. En bedømmelseskomité på 11 medlemmer har udpeget vinderen.

Salg og bruger kobles sammen

Udviklingsselskabet har i forbindelse med udviklingen modtaget ekspertrådgivning fra fodboldklubben FC Nordsjælland for at sikre, at stadion og dertilhørende faciliteter kan understøtte fodbold på højt, internationalt niveau.

Den kommende bruger af stadion er endnu ikke fundet. Det vil ske i forbindelse med salget af det samlede udviklingsområde efter endt offentligt udbud heraf. Området forventes udbudt til salg ved årsskiftet 2023/2024.

Det er et krav, at det nye idrætsanlæg med stadion opfylder DBUs og Divisionsforeningens krav til afvikling af fodboldkampe på Superliga-niveau. Her er kravene, når det kommer til kapacitet, 6.000 - heraf skal mindst 4.000 være siddepladser.

Det nye stadionkvarter på cirka 95 ha med cirka 2200 nye boliger, skole, kontorerhverv, hotel, butikker og det nye stadion med tilhørende idrætsområde udvikles med udgangspunkt i udviklingsaftale mellem Hillerød Kommune og Stadionkvarter Favrholm ApS.

Udviklingen af hele Favrholm Stadionkvarter fortsætter, og et endeligt dispositionsforslag for hele området inkluderende arkitektkonkurrencens vinderforslag forventes politisk behandlet i efteråret 2023.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14