23948sdkhjf

Taber 200 millioner på toplinjen, men er tilfreds med resultatet

Direktør forventer at løfte den nordjyske entreprenør til endnu et "tilfredsstillende resultat" trods ændringer i markedet 

Arne Andersen Vrå A/S' regnskab for det forgangne år er præget af udskudte eller annullerede projekter. Toplinjen styrtdykkede med 200 mio. kr. , så omsætningen nu ligger lige under en halv milliard. 

Adm. direktør Erik Pedersen peger i en pressemeddelelse fra den nordjyske entreprenør på, at et stigende renter og omkostninger generelt har gjort det svært for både private og offentlige bygherrer at få budgetterne til at hænge sammen.

Men trods nedgangen formår virksomheden at præstere "et tilfredsstillende resultat for 2022". Det lyder 50 mio. kr. før skat, og afspejler ifølge Erik Pedersen stabilitet i den daglige drift, som både kommer til udtryk i samarbejdet med kunder, leverandører og underentreprenører, men også internt i organisationen.

Klar til ændringer i markedet

I de seneste år har Arne Andersen Vrå opført mange boligbyggerier, men har samtidig bevaret sine kvalifikationer indenfor opførelse af blandt andet institutioner, erhvervsbyggerier, renoveringsopgaver og ikke mindst tømrerhåndværket forklarer Erik Pedersen:

- Vi oplever et vigende marked indenfor opførsel af beboelsesejendomme, men samtidig er der god aktivitet i øvrige markeder. Vi forventer derfor at vores strategi om at være alsidige i hvilke opgaver vi løser, kommer os til gavn, siger den adm. direktør og fortsætter: 

- Med udgangspunkt i den aktuelle ordrebeholdning, som rækker udover det kommende regnskabsår, forventer jeg derfor også at 2023 bliver med en tilfredsstillende omsætning og indtjening.

Mere præcist bliver det i 2022-årsrapporten. "Et overskud med cirka 25-35 mio. kr. før skat og en fortsat stærk likviditet på niveau med indeværende år," hedder det her.

Her fremhæves det også. at der til stadighed er fokus på at "udvide det geografiske markedsområde med henblik på at begrænse afhængigheden af enkeltområder."

Arne Andersen, Vrå A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. kr. mio. kr.
Nettoomsætning 493,2 692,3
Resultat af primær drift 48,4 66,0
Resultat før skat 149,7 67,5
Årets resultat 38,7 52,5
Balancestatus 196,3 249,1
Egenkapital 88,5 97,5
Antal ansatte 142
Kilde: CVR

Mere bæredygtighed

Som i resten af samfundet og byggebranchen er der hos den nordjyske entreprenør øget opmærksomhed på at verdens ressourcer ikke er uudtømmelige.

-Hos Arne Andersen Vrå A/S har vi i 2022 både afsluttet og opstartet flere byggerier som bliver certificeret under bæredygtighedsordningen DGNB. Det er med til at vi overvejer vores valg af materialer og forbrug af ressourcer en ekstra gang, så vi er sikre på at de løsninger vi vælger, er langtidsholdbare, også miljømæssigt, fortæller adm. direktør Erik Pedersen og uddyber:

-Vi har i 2022 fået vores egen Certificerede Rådgiver i Bæredygtigt Byggeri (CRBB) så vi internt kan være opdateret på hvilke løsninger vi bør vælge og så vi kan gå i dialog med vores kunder og rådgivere om de enkelte valg.

Firmaet er endnu ikke omfattet af EU kravene om bæredygtighedsrapportering, men har lavet et foreløbigt miljøregnskab for udvalgte projekter og flere vil følge i 2023.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094