23948sdkhjf

Sygehus får en sidste overhaling til 185 millioner

Moderniseringen af Sønderborg Sygehus omfatter ombygning, nedrivning og solcelleoverdækket parkering

Tårnene på Sønderborg Sygehus kan se frem til håndværker-rykind.

Der er afsat 185,2 mio. kr. til sidste etape af en gennemgribende modernisering, der er nødvendig for at omdanne sygehuset til specialsygehus. Overdækkede p-pladser med solceller er også på vej, skriver Region Syddanmark, hvor regionsrådet har afsat de mange millioner, i en pressemeddelelse.

Den omfattende modernisering af de fysiske rammer blev påbegyndt i 2015. Arbejdet med at renovere, tilpasse og indrette sygehuset til specialsygehus sker således ud fra en helhedsplan, som regionsrådet godkendte i 2018.

– Nu er turen kommet til at renovere og tilpasse de fysiske rammer i de fire sengetårne, mellemetagen og S-bygningen, så de bliver klar til at løfte specialsygehusets fremtidige kliniske opgaver, siger Karsten Uno Petersen (S), formand for Udvalget for Byggeri, Indkøb og Grøn Omstilling i Region Syddanmark:

– Allerede nu imponerer sygehuset med et moderne, patientvenligt ambulatorietorv med en fin overgang til Gigthospitalet og lige om lidt et nyt medicinsk modtagelsesafsnit i underetagen, lyder det også fra regionspolitikerne med henvisning til de foregående faser i sygehusprojektet.

Et tårn til medicinsk behandling og dagkirurgi

Det kommende moderniseringsarbejde indebærer blandt andet, at en række af sygehusets specialer og behandlingstilbud skal samles eller etableres i sygehusets hovedbygning. Således skal det ene af de fire sygehustårne gøres klar til medicinske ensengs-stuer, mens rygcenteret og jordemodercenteret samles i det tårn, der også huser Dansk Gigthospital.

For at øge komforten for sygehusets patienter og medarbejder skal de nye sengestuer udstyres med ventilationssystem for at give optimal mulighed for køling. Ventilationssystemet etableres også i ambulatorietorvet, der blev renoveret i etape 2.

I underetagen står apoteket over for renovering og ombygning, og på sygehusets mellemetage skal OP-afdelingen moderniseres, og der skal skabes et optimeret flow mellem OP-stuerne. I S-bygningen skal Øjenafdelingen udvides med ambulatorier og venterum.

Solcelleoverdækket parkering

Det er også en del af helhedsplanen for sygehuset, at den gamle ambulanceport skal rives ned. Det samme gælder bygningen, der tidligere rummede Patologisk Afdeling, da den er i meget dårlig stand.

Det vil give plads til et grønt areal og flere p-pladser.

Moderniseringen af Sønderborg Sygehus

Ombygningen af Sønderborg Sygehus til specialsygehus sker i fire etaper:

2015-2017 Etape 1: Restaurant, dagkirurgi, etage 21, 31, 32 og 33, herunder frigørelse af arealer til Dansk Gigthospital og lokal psykiatri.

2017-2020 Etape 2: Ombygning af Intensiv og etablering af ambulatorietorv i hele stueetagen.

2020-2023 Etape 3: Ombygning af store dele af underetagen, blandt andet nyt afsnit for medicinsk modtagelse.

2024-2026 Etape 4: Etablering af nye funktioner i tårnene, mellemetagen og S-bygningen. Etablering af et større parkeringsareal med solceller og grønne områder samt ventilationssystem med køl på ambulatorietorv og patientstuer.

Kilde: Region Syddanmark

Den grønne profil og reduktion af klimaaftrykket er central også for dette ombygningsprojekt. Ud over en række fokuspunkter for selve byggeprojektet, arbejdes der også på et projekt, hvor 9000 kvm p-pladser overdækkes og belægges med solceller.

Denne sidste etape af moderniseringsarbejdet på Sønderborg Sygehus ventes at kunne begynde i januar 2024 og være færdigt ved udgangen af marts 2026.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11