23948sdkhjf

Stort water and wellness-byggeri sat i gang

Spaden gik den 19. april i jorden på det 6.700 m² store svømmebad i Randers, der samtidig fik sit navn: Water and wellness Randers.
Sammen med den private bygherre fra Gribskov Gruppen tog formanden for kulturudvalget i Randers Kommune, Ellen Petersen, fredag den 19. april det første spadestik Randers' nye svømmebad.

Svømmebaddet, der har fået navnet Water and wellness Randers er Danmarks første og største OPP-projekt inden for kultur- og fritidsområdet

Bassiner af stål
Når håndværkerne er færdige i slutningen af 2014, bliver det et af Danmarks største og mest moderne svømmebade, fastslår Anders Skak, der er administrerende direktør for Gribskov Gruppen, som står for byggeriet. Blandt andet bliver bassinerne af stål - modsat i traditionelle svømmebade, hvor de er opbygget af cement.

- Det sikre, at man ikke skal lukke ned og lave renoveringsarbejde af bassiner som i andre svømmebade. I tradtionelle bassiner bliver fuerne slidte. Vi har af leverandøren fået en 30 års garanti, fortæller Anders Skak.

AL og LR investerer 214 mio. kr.
Byrådet i Randers besluttede i 2010, at det nye svømmebad skal opføres som OPP-projekt. Arbejdernes Landsbank og LR-kredit investerer sammen de 214 mio. kr., som svømmebadet koster at opføre. Banken stiller desuden en bankgaranti under byggeperiode. Herefter indgås en 30-årig kontrakt, hvor kommunen køber en råderet over faciliteterne.

Svømmebadet bliver på 6.700 m². Der bliver 50 meter bassin til konkurrence-svømmere og motionister, et separat morskabsområde med to vandrutsjebaner og andre legeredskaber, varmtvandsbassiner til genoptræning, stort wellnessområde og udendørs gårdhave med spabade, sauna, naturlig sø i saunahaven, og direkte adgang fra svømmebadet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127