23948sdkhjf

Første spadestik på 6.700 m² svømmebad

Fredag tager man i Randers første spadestik til det, der bliver et af Danmarks største og mest moderne svømmebade.
Det sker på byggegrunden ved siden af AutoC Park Randers Stadion på Viborgvej.

Svømmebadet er Danmarks første og største offentlig-private partnerskab, OPP, inden for kultur- og fritidsområdet. Og i kombination med en færdiggørelse af Randers Stadion bliver der tale om et kraftcenter for motion og idræt, fastslår formanden for kulturudvalget Ellen Petersen. Hun vil sammen med den private bygherre fra Gribskov Gruppen stå for det første spadestik.

Svømmebadet bliver på 6.700 m². Der bliver 50 meter bassin til konkurrence-svømmere og motionister, et separat morskabsområde med to vandrutsjebaner og andre legeredskaber, varmtvandsbassiner til genoptræning, stort wellnessområde og udendørs gårdhave med spabade, sauna, naturlig sø i saunahaven, og direkte adgang fra svømmebadet. Der vil desuden i hele projektet være fokus på optimale forhold for handicappede.

Arbejdernes Landsbank og LR-kredit investerer sammen de 214 mio. kr., som svømmebadet koster at opføre. Og banken stiller desuden en bankgaranti under byggeperiode. Det sikre at kommunen ikke skal have en eneste krone op af kassen for at få opført svømmebadet.
Herefter indgås en 30-årig kontrakt, hvor kommunen køber en råderet over faciliteterne. I øvrigt drives svømmelandet på kommerciel basis.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078