23948sdkhjf

Vandværk skal være besøgscenter

Planerne om at omdanne Harteværket ved Kolding til et formidlingscenter koster 19 mio. kr. Projektet er nu så langt, at Hartefonden søger fonde om støtte til realisering af projektet.
Harteværket, et gammelt vandkraftværket ved Kolding, skal omdannes til formidlingscenter med mulighed for at opleve det imponerende vandkraftværk indefra og få formidlet værkets historie, funktion og betydning. De bevaringsværdige kraftværksbygninger skal renoveres og udvikles til et demonstrationssted for vandkraft.

Området omkring værket skal ligeledes indrettes til 'energi- og vandeksperimentarie', hvor energiomsætning – i naturen, i værket og i menneskekroppen – og fænomener vedr. vand under tryk belyses via leg og bevægelse. Værk-området skal også fungere som en 'portal' til landskabet udenfor motorvejen - via 'Hartesløjfen', en ny oplevelses- og bevægelses-sti op langs de vandveje, der 'føder' værket.

Planerne er nu så langt fremme, at Hartefonden sender ansøgninger til en række fonde om støtte til realisering af projektet. Projektet beløber sig til godt 19 mio. kr.

Prospekt ligger klar
Idéen om at gøre Harteværket til et moderne formidlings- og oplevelsescenter har været undervejs længe. I de seneste faser er der afholdt et lodsejermøde og to workshops, hver med deltagelse af ca. 50 aktive og engagerede medlemmer af 'Harteværkets Venner' og andre foreninger, naboer, kommende brugere m.fl.

Projektet og alle dets elementer er samlet i et omfattende prospekt, der med tekst, billeder og animerede illustrationer er det synlige resultatet af projektudviklingen. Prospektet er kernen i ansøgningsmaterialet til de forskellige fonde, der nu søges om støtte til projektet.

- Vi er glade for at kunne præsentere det nye prospekt. Det er fuldt af gode idéer til, hvordan Harteværket og dets omgivelser kan omdannes til et formidlingscenter med så mange tilbud, at det vil blive et af Kolding-borgernes foretrukne udflugtsmål, siger Christian Kloppenborg-Skrumsager, formand for både Hartefonden og byrådets Plan- og Miljøudvalg.

Planlagt åbning i 2015
Realdania har givet tilsagn om et tilskud til projektet på op til 7 mio. kr. Støtten forudsætter dog, at resten af finansieringen af projektet kommer på plads. TREFOR og Kolding Kommune, der har stiftet Fonden Harteværket, bidrager også med betydelige beløb.

- Vi håber, at de fonde, vi nu søger hos, også vil se positivt på vores ansøgninger og håber og tror på, at vi i løbet af indeværende år kan få anlægsfinansieringen på plads. I så fald kan vi påbegynde anlægsarbejderne i 2014, og slå portene op til det nye Hartecenter en gang i 2015, siger Christian Kloppenborg-Skrumsager.

Læs mere i: Prospektet for Harteværket.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078