23948sdkhjf

Fem teams i spil til projekt med 350 boliger

Himmerland Boligforening har fundet de teams, der skal dyste om første etape af milliardprojekt i Aalborg Øst.
Himmerland Boligforening har i længere tid arbejdet med en helhedsplan for de omkring 1.050 boliger på Blåkildevej, Fyrkildevej og Ravnkildevej i det østlige Aalborg – det område, der samlet går under betegnelsen Kildeparken.

Nu indbyder boligforeningen til konkurrence om den første etape af det store projekt ”Kildeparken 2020”, nærmere betegnet de cirka 350 boliger på Blåkildevej.

- Projektet har været i prækvalifikation, hvor vi har modtaget forslag fra 13 ansøgere. Vi har valgt fem rådgiverteams, der netop er blevet indbudt til konkurrence om visionen for og renoveringen af den første etape af Kildeparken, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

De indbudte til konkurrencen er:
Tegnestuen Vandkunsten A/S (København), Frandsen & Søndergaard Rådgivende Ingeniører K/S (Aalborg), Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S (København) og Marianne Levinsen Landskab ApS (København)

KPF Arkitekter A/S (Aalborg), Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S (Aarhus), Preben Skaarup Landskab maa/mdl. (Aarhus) samt VIA trafik (København), der er underleverandør til Viggo Madsen

Henning Larsen Architects A/S (København), Knudsen & Østergaard A/S (Aalborg), Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S (Aarhus), Kuben Management A/S (Aalborg) og Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue ApS (Aarhus)

Cowi A/S (Aalborg) og C. F. Møller A/S (Aalborg)

Kærsgaard & Andersen A/S, arkitekter og ingeniører (Aalborg), EFFEKT Arkitekter ApS (København), Bascon A/S (Aarhus) og Cenergia A/S (Herlev).

Investeringer for milliarder
Ole Nielsen oplyser, at man i udvælgelsen af konkurrencedeltagerne har lagt vægt på deres arkitektoniske, landskabsarkitektoniske og ingeniørmæssige kompetencer inden for nybygning og modernisering af boligbyggerier og omdannelse af byrum:

- Visionen med Kildeparken 2020 er at udvikle en grøn og mangfoldig bydel, der håndterer alt regnvand lokalt, og som byder på varierede boligtilbud, erhverv, gode uderum og et sundheds- og kvartershus, som er det første skridt hen imod en mere åben og aktiv bydel, siger han.

Visionen for området bliver ikke mindre aktuel af, at det nordjyske supersygehus kommer til at ligge få hundrede meter sydøst for Kildeparken. Sammen med en række mulige følgeinvesteringer i nærområdet – blandt andet en letbane og andre forbedringer af infrastrukturen – kan der blive tale om en samlet investering fra privat og offentlig side på et tocifret milliardbeløb.

Mulig byggestart om 1½ år
2013 er det store år for den nærmere planlægning af renoveringsprojektet. Senere på året kan Himmerland Boligforening offentliggøre en foreløbig tidsplan for de forventede etaper:

- Overordnet kan vi på nuværende tidspunkt sige, at det er realistisk, at selve byggeriet vil kunne blive indledt i sidste halvdel af 2014. Der er mange usikre faktorer, som kan forsinke tidsplanen – og her er der ikke mindst tale om ting, som vi desværre ikke er herrer over. Men som det ser ud nu, kan selve renoveringen gå i gang om knap halvandet år, siger Ole Nielsen.

Om Kildeparken
Kildeparken er et område i Aalborg Øst, hvor Himmerland Boligforening har omkring 1.050 boliger fra 1970’erne placeret i et stort parklandskab.

Der er udarbejdet en helhedsplan for området under navnet ”Kildeparken 2020” med et samlet budget på cirka 1,3 mia. kr. Læs mere på www.kildeparken2020.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094