23948sdkhjf

Schmidt Hammer Lassen-byggeri indledt i Haag

En historisk milepæl blev nået, da der tirsdag var første spadestik til Den Internationale Straffedomstol i hollandske Haag. Danske Schmidt Hammer Lassen har tegnet det 54.500 m² store bygningskompleks.
Schmidt Hammer Lassen vandt i 2010 den prestigefyldte arkitektkonkurrence om at designe det permanente hovedsæde for Straffedomstolen. Siden er projektet blevet udviklet i et tæt samarbejde med bygherren og Haag Kommune. Processen har blandt andet bestået af adskillige brugergruppemøder.

Væsentligt i processen har været, at ICC’s kerneværdier, åbenhed og transparens, er en integreret del af bygningsdesignet. Der har samtidigt været lagt særlig vægt på at udvikle et helt nyt facadesystem af et kompositmateriale, som kendes fra fx fly- og vindmølleindustrien.

- For ofrene og deres familier – og for det internationale samfund – skal ICC’s bygning være et symbol på tro, håb og, nok vigtigst, tillid til retssystemet. Derfor må bygningen ikke være anonym. Den må have modet til at udtrykke de værdier og den troværdighed, som ICC står for. Første spadestik markerer, at ICC’s værdier nu bliver omsat til fysisk virkelighed, siger partner og kreativ direktør hos schmidt hammer lassen architects, Bjarne Hammer.

Den nye retsbygning ligger tæt på Nordsøen – mellem naturen og byen, midt i det bølgende klitlandskab på kanten af Haag by. Det overordnede koncept er en skulpturel komposition af bygninger i landskabet – et vartegn, som udtrykker den fremtrædende position og den autoritet, som ICC bør have, uden at miste forholdet til den menneskelige skala.

Det permanente hovedsæde for Den Internationale Straffedomstol skal efter planen stå færdigt i sommeren 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156