23948sdkhjf

Ikea-byggeri sikrer storordre til Betonelement

Element-producenten skal levere og montere 31.500 m² varehus på 26 uger.
Den 1. april lød startskuddet til Ikeas nye varehus i Aarhus. På Betonelements fabrikker er man allerede godt i gang med at producere de 25.000 tons tunge betonelementer, som pr. 1. oktober 2013 vil udgøre råhuset til det 31.500 m² store møbelmekka.

I løbet af blot ni uger skal produktionen, der fordeles på fire fabrikker, være så langt fremme, at Expan Montage med tre store bæltekraner, kan montere råhuset igennem hele sommeren.

Især på Betonelements fabrik i Hobro er alle ressourcer sat ind på at levere betonelementer til denne store byggesag. At Betonelement er et brand i CRH Concrete – Danmarks største udbyder af betonelementer med 10 fabrikker fordelt rundt i Danmark – udnyttes fuldt ud i denne byggesag.

Der koordineres internt på tværs af projektafdelinger, produktioner, logistikafdeling og montage, og det sikrer en veltilrettelagt flow på byggepladsen. Blandt andet oprettes et stødpudelager på fabrikken i Tilst, som ligger blot få kilometer fra byggepladsen, så elementerne kan leveres uafhængigt af trafikale udfordringer på de danske landeveje.

Det er i øvrigt det tredje varehus, som Betonelement skal levere til Ikea Danmark. Virksomheden har også leveret elementerne til Ikea Odense og Ikea Tåstrup.

Ordren i Aarhus omfatter 1.600 tons søjler, 5.600 tons forspændte bjælker, 1.050 m² TT-dæk, 6.200 m² betonvægge, 1.700 m² sandwichfacader, 28.000 m² huldæk og 425 tons trapper.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109