23948sdkhjf

Solcellesucces hos landbruget

Mens solen kommer frem i det spirende forår, oplever Gystinge VVS stigende interesse blandt landmænd for at få installeret solcelleanlæg.
Flere og flere landmænd efterspørger solcelleanlæg til deres produktion. Sammen med den hurtige tilbagebetaling sætter mange landmænd pris på, at solcelleanlæg ikke kræver megen vedligeholdelse i forhold til andre alternative energikilder som f.eks. gylleanlæg og biobrændselsfyr.

Hos Gyrstinge VVS på Midtsjælland mærker man den stigende efterspørgsel af solceller hos landmændene. Mange kan se fordelene i at anvende nogle af landejendommens tagarealer som grundlag for en fremtidig indtægt i bedriften.

- Det tiltaler helt klart mange landmænd, at en investering i et solcelleanlæg kan tjene sig hjem på 10 år, og at anlægget kan producere energi i 25 til 35 år. Det giver en forrentning på den investerede kapital på 5-8 procent om året, og det er attraktivt i mange bedrifter, siger VVS-installatør Niels Olsen, Gyrstinge VVS.

Nye opgaver til landbruget allerede i foråret
Gyrstinge VVS har netop deltaget i et tema-møde på landbrugscentret Gefion i Sorø om solceller i praksis, hvor omegnens landmænd var inviteret til at få informationer om, hvordan man får mest muligt ud af en investering i solceller.

Der var stor interesse for denne alternative energiform blandt de fremmødte. Mange landmænd er begyndt at kigge nærmere på, hvilke lader eller staldbygninger, der egner sig til at få monteret solceller på. Niels Olsen forventer, at skulle installere en række anlæg på landbrugsbedrifter allerede i dette forår. Sidste år installerede Gyrstinge VVS mere end 50 anlæg hos private og på erhvervsbygninger.

Gyrstinge VVS blev etableret i 1976 og har i 10 medarbejdere. Virksomheden ligger i Gystinge ved Ringsted og har desuden en afdeling i Sorø.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11