23948sdkhjf

Omfattende arbejde centralt i Aalborg

Forsyningsvirksomhederne i Aalborg Kommune fornyer og udskifter i øjeblikket gas-, varme, vand- og kloakledninger i Kattesundet og Korsgade.
Der er gang i gravearbejdet centralt i Aalborg. Vand-, gas-, og fjernvarmeledninger bliver fornyet frem til starten af maj, mens etableringen af nye kloakledninger forventes påbegyndt midt i maj. Arbejdet forventes at blive afsluttet i oktober 2013 med blandt andet nye granitkantsten, nye fortove samt nye vejafvandingsbrønde og -riste. Slidlaget på vejen vil først blive udlagt 6-12 måneder senere, da belægningen først skal sætte sig.

- Nye moderne forsyningsledninger betyder, at vi opnår en række fordele, da de eksempelvis er væsentligt mere energi- og miljøvenlige end de ofte meget gamle forsyningsledninger, som de erstatter. Og vi laver en langsigtet løsning. For eksempel udformes kloaksystemet som et separatsystem, som dermed er fremtidssikret – også i forhold til klimaudfordringerne. De nye boliger i Kattesundet bliver derfor også separatkloakeret, forklarer rådmand for Forsyningsvirksomhederne, Tommy Eggers.

En kompliceret opgave
Det omfattende ledningsarbejde er en kompliceret opgave. Omfattende tv-inspektioner har med stor tydelighed vist, at der eksempelvis er en del sammenfaldne kloakledninger i de to gader.

- Vi skal arbejde i en af Aalborgs gamle bydele, hvor husene ligger tæt på de meget smalle gader, hvor der til dagligt færdes rigtig mange mennesker. Derudover skal vi tage hensyn til, at nogle af de gamle huse er dårligt funderet, og at grundvandet står højt i området. Vi har derfor i vores planlægningsarbejde gjort en meget stor indsats for at finde frem til en række arbejdsmetoder og -teknikker, der skåner omgivelserne, herunder de gamle huse, udtaler Tommy Eggers.

Anvender Aalborg-modellen
I Aalborg Kommune har der siden 1992 været et succesfuldt og formaliseret samarbejde om planlægning og udførelse af lednings- og vejarbejder. Samarbejdet kaldes Aalborg-modellen.

- Aalborg-modellen handler i korte træk om at samle lednings- og vejarbejder i fællesprojekter, således at arbejderne bliver udført i én sammenhængende og koordineret arbejdsgang. På den måde minimerer vi generne for omgivelserne, og samtidig opnår vi besparelser i anlægsøkonomien. Arbejdet i Kattesundet og Korsgade er et godt eksempel på, hvordan Aalborg-modellen virker. Her forbedrer og fornyer vi ikke mindre end fire ledningstyper i samme anlægsprojekt. Alternativet kunne have været fire forskellige anlægsprojekter med blot få års mellemrum, fortæller Tommy Eggers.

Deltagere i fællesprojekt i Kattesundet og Korsgade er: Aalborg Forsyning Gas, Aalborg Forsyning Varme, Aalborg Forsyning Vand A/S, Aalborg Forsyning Kloak A/S og Aalborg Kommune Trafik & Veje.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094