23948sdkhjf

Privat-offentligt samarbejde om renoveringer

Fredensborg Kommune har indgået et samarbejde med Dansk Byggeri og Tekniq om at uddanne lokale håndværkere til energivejledere.
Når fru Jensen ringer til den lokale håndværker, så skal han ikke bare være dygtig, han skal også være grøn. Derfor har Fredensborg Kommune valgt at satse på, at de lokale håndværkere opnår de nødvendige kvalifikationer, så de fremover bedst muligt kan vejlede borgerne i at energirenovere.

Det kræver uddannelse, og derfor opfordrer kommunen og brancheorganisationerne de lokale håndværkere til at tage en uddannelse som energivejleder.

- I Fredensborg Kommune er der udviklet klima- og energipakker for private boligejere, og vores holdning er, at de lokale bygge- og anlægsvirksomheder, der kan komme til at indgå i samarbejdet om energirenoveringsindsatsen gerne skal have de rigtige og nødvendige kompetencer - kompetencer der opnås gennem Energivejlederuddannelsen, siger borgmester i Fredensborg Kommune, Thomas Lykke Pedersen.

Forventer initiativer spreder sig
Den udmelding bakker direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen op om.

- 75 procent af Danmarks bygninger er opført før 1979 og altså før der kom krav til bygningers energiforbrug i bygningsreglementet. Det er derfor nødvendigt at vurdere bygninger og deres energimæssige standard, når bygningen alligevel skal renoveres eller fornyes, siger Michael H. Nielsen.

Forventningen i Dansk Byggeri er, at initiativet spreder sig til andre kommuner.

Teknologisk Institut står for indholdet
Kommunen lægger lokaler til, så de lokale håndværkere kan komme på kursus og få stemplet som energivejledere. Men det er Teknologisk Institut Divisionen Energi og Klima, der står for indholdet i Energivejlederuddannelsen, og som opkræver kursusgebyr.

Kurset om energirenovering af klimaskærmen – facader, tag mv. varer tre sammenhængende dage, og afvikles på Fredensborg Rådhus fra d. 6.-8. maj.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062