Privat-offentligt samarbejde om renoveringer
Fredensborg Kommune har indgået et samarbejde med Dansk Byggeri og Tekniq om at uddanne lokale håndværkere til energivejledere.
Det kræver uddannelse, og derfor opfordrer kommunen og brancheorganisationerne de lokale håndværkere til at tage en uddannelse som energivejleder.
- I Fredensborg Kommune er der udviklet klima- og energipakker for private boligejere, og vores holdning er, at de lokale bygge- og anlægsvirksomheder, der kan komme til at indgå i samarbejdet om energirenoveringsindsatsen gerne skal have de rigtige og nødvendige kompetencer - kompetencer der opnås gennem Energivejlederuddannelsen, siger borgmester i Fredensborg Kommune, Thomas Lykke Pedersen.
Forventer initiativer spreder sig
Den udmelding bakker direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen op om.
- 75 procent af Danmarks bygninger er opført før 1979 og altså før der kom krav til bygningers energiforbrug i bygningsreglementet. Det er derfor nødvendigt at vurdere bygninger og deres energimæssige standard, når bygningen alligevel skal renoveres eller fornyes, siger Michael H. Nielsen.
Forventningen i Dansk Byggeri er, at initiativet spreder sig til andre kommuner.
Teknologisk Institut står for indholdet
Kommunen lægger lokaler til, så de lokale håndværkere kan komme på kursus og få stemplet som energivejledere. Men det er Teknologisk Institut Divisionen Energi og Klima, der står for indholdet i Energivejlederuddannelsen, og som opkræver kursusgebyr.
Kurset om energirenovering af klimaskærmen – facader, tag mv. varer tre sammenhængende dage, og afvikles på Fredensborg Rådhus fra d. 6.-8. maj.