23948sdkhjf

VVS-kæde ser på helheden

Det seneste år har energivejledere fra VVS-kæden Bedre Bad og Bedre Energi foretaget 1.500 energitjek med blik for boligen som helhed.
Ejere af parcelhuse fra 1960-1970’erne - der udgør en tredjedel af alle landets boliger - kan typisk spare 30-40 procent på varmeregningen med en energi-renovering. Alligevel er mange tilbageholdende - de er usikre på rådgivningen. Derfor tilbyder Danmarks største VVS-kæde sikkerhed med en uvildig og ”holistisk” gennemgang af boligen, foretaget af energivejledere, hvoraf mange har certifikat fra en ny uddannelse, udviklet i samarbejde med Teknologisk Institut.

- Der er et meget stort potentiale for besparelser i Danmark. Vi kigger på de samlede muligheder, ”holistisk”, så kunden får den rigtige løsning i den rigtige rækkefølge. Der er eksempelvis ingen fornuft i at investere i en varmepumpe hvis vinduer og døre trænger til udskiftning. I private boliger fra 1970-erne kan vi ofte reducere varmeudgiften med 30 procent, og vi har endda eksempler på 40 procent besparelse. Bedre Bad og Bedre Energi har udført 7.500 energitjek, heraf 1.500 inden for det seneste år, siger Carl Christian Frederiksen, direktør i kæden.

Dansk Ejendomsmæglerforening har spurgt sine medlemmer om værdien af energiforbedringer på boliger. Den viser bl.a., at boliger med fornuftig varmeøkonomi kan sælges, mens utidssvarende er meget vanskelige at omsætte. Formanden for Dansk Ejendomsmæglerforening, Steen Winther-Petersen frmhøver bl.a. muligheden for besparelser på varme- og elregningen, når man gennemfører de rigtige energiforbedringer.

Særligt udviklet certificering
Bedre Bad og Bedre Energi kæden har 62 VVS-firmaer som medlemmer over hele landet. Kæden har 50 energivejledere, hvoraf 28 har bestået en ny certificerings-uddannelse, der er udviklet af kæden i samarbejde med Teknologisk Institut. En energivejleder er ellers ikke certificeret eller autoriseret. VVS-kæden har udviklet certificeringen for at sikre, at alle dens medlemmer og ansatte er topuddannede. Og certificeringen kan betragtes som overbygning på funktionen som ”almindelig” energivejleder.

Om uddannelsen som certificeret energivejleder siger J. C. Sørensen, ingeniør og projektleder for Teknologisk Instituts energivejledning:

- Uddannelsen giver medlemmer og ansatte hos Bedre Bad og Bedre Energi endnu flere kvalifikationer og kompetencer. Og sammen med et nyt, web-baseret værktøj, som vi har udviklet sammen, kan de certificerede energivejledere udarbejde en rapport med et meget højt kvalificeret forslag til den helt rigtige energiløsning for kunden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047