23948sdkhjf

Østforbindelse rykker nærmere

En ny forbindelse over fjorden øst for Randers, som skal være med til at klare fremtidens trafikmængder, rykker tættere og tættere på.
En forbindelse over Randers Fjord – øst for Randers – vil betyde meget for mobiliteten i hele Kronjylland og Djursland. Derfor er forbindelsen en del af Randers' Kommuneplan 2013, som netop nu er i høring.

En forbindelse over fjorden øst for Randers vurderes at ville koste ca. trekvart mia. kr., fortæller kommuneplanlægger Henrik Bernberg fra Randers Kommune. Og flere års målrettet arbejde og dialog med Transportministeriet har åbnet ministeriets øjne for muligheden for at samarbejde om projektet og at finansiere det via brugerbetaling. I planerne regner man i øjeblikket med en pris for at krydse fjorden på 10 kr. for personbiler og 20 kr. for last- og varevogne.

2013 skal bringe projektet langt videre
- I dag har vi et fælles projekt mellem kommunen, Vejdirektoratet og Transportministeriet om at undersøge økonomien i en forbindelse over fjorden, fortæller Henrik Bernberg og fortsætter:

- I løbet af 2013 vil vi komme et godt stykke videre i forberedelsen og planlægningen. Således er det ambitionen, at få lavet en vurdering af finansieringsmulighederne med brugerbetaling samt et forslag til hvordan forbindelsen kan etableres. Endelig er det målet, at der i løbet af 2013 skal ligge et konkret forslag til hvordan projektet organisatorisk skal skrues sammen i forhold til anlæg og drift af en ny fjordforbindelse.

I modsætning til for få år siden vurderer Henrik Bernberg, at forbindelsen er meget tættere på at blive virkelighed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062