23948sdkhjf

"Finger C" har fundet sin vinder

Schmidt Hammer Lassen har sammen med Moe & Brødsgaard vundet konkurrencen om at designe en udvidelse af Københavns Lufthavnes Finger C.
Københavns Lufthavne oplever, som en af de største hubs i Nordeuropa, en stadigt stigende passagervækst. Ikke mindst i kraft af såkaldte non-Schengen-passagerer, det vil sige passagerer der rejser fra, eller til, et land uden for EU.

Dette kræver særlige foranstaltninger i forhold til kontrol af indrejsepapirer og pas, og derfor foregår disse rejser alle fra et særligt afgangsområde i CHP Airport kaldet Pier C, Finger C. Det er dette område, der nu skal forlænges.

Det overordnede mål med projektet er at etablere faciliteter til at ekspedere vækst i Københavns Lufthavns non-EU-, langdistancetrafik. Gennem en udvidelse af Finger C – med tre nye gates – sikres en øget kapacitet for non-EU og Non-Schengen afgange og ankomster.

Den fremtidige forlængelse af Finger C vil udgøre i alt ca. 5.000 m2 og vil rumme tre nye gates med tilhørende lounges. Hos Schmidt Hammer Lassen Architects oplyser man, at den nye del af Finger C skal planlægges med særlig vægt på nytænkning af passagerflow og logistik, ikke mindst i forbindelse med de tre lounges.

- Hensigten med projektet er ikke en simpel forlængelse af den eksisterende finger, men snarere en nyfortolkning og et løft. For at give bedst mulige rammer for ”handling” ved flyene er der behov for et byggeri med færrest muligt søjler og meget store spænd. Dette er blot en af de interessante udfordringer, der kan afføde en interessant arkitektur, oplyser Schmidt Hammer Lassen Architects.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063