23948sdkhjf

BoligJob-ordning: Uklarhed sætter markedet i stå

Kunderne er klar til at skrive under, men venter på, at der åbnes op for fradraget. Det har skabt en negativ effekt.
For halvanden måned siden relancerede regeringen det såkaldte håndværkerfradrag, da man i slutningen af februar præsenterede indholdet af Danmarks nye Vækstplan. Siden er intet sket, og det mærker man nu i landets bygge- og håndværkerfirmaer.

Hos 3byggetilbud.dk, der arbejder med formidling af byggeopgaver, har man været i kontakt med flere kunder, som nu mærker en negativ effekt. Et firma står for eksempel med mere end 100 opgaver, der endnu ikke kan sættes i gang.

Dem har 3byggetilbud.dk kontaktet:
antal kunder på venteliste i parantes

Papiruld Danmark (100)
FRB Vinduet (25)
Lysgaard Vinduer & Døre (20)
Tæt Tag Danmark (12)
Dansk Tagrens & Isolering (25)
Lander Byg (15)
- Vi har lavet en rundringning til nogle af vores leverandører og samarbejdspartnere, og billedet er klart. Mange af dem står med en liste af opgaver og en kø af kunder, der er klar til at komme i gang, men stadig afventer. Vi har ringet til seks tilfældige samarbejdspartnere, og samlet set har disse firmaer en venteliste med mere end 200 opgaver, der er klar til at blive sat i gang – men først når fradraget genindføres, hvilket skaber en bekymrende opbremsning i det private byggeri, siger kommunikationschef Michael Müller.

Hans bekymring deles af direktør Lars Storr-Hansen fra Dansk Byggeri:

- Nu mærker mange byggevirksomheder en klar tøven i markedet. Vi skal derfor have politikerne til at slå de sidste søm i, så der også formelt kan sættes gang i opgaver med håndværkerfradrag. I Dansk Byggeri har vi dagligt henvendelser fra medlemmer, som gerne vil vide, hvad de skal sige til deres kunder. De fortæller, at mange kunder står på spring, men det er også forståeligt, at kunderne gerne vil have formalia i orden, inden man sætter håndværkerne i gang, siger Lars Storr-Hansen.

Tilbageholdende kunder
Et af firmaerne er det landsdækkende isoleringsfirma Papiruld Danmark A/S. Her har man ca. 100 opgaver, der først kan sættes i gang, når håndværkerfradraget igen er muligt.

- Lige nu oplever vi en tilbageholdenhed hos nogle af kunderne. De venter på, om fradraget bliver genindført, og det har skabt en nedgang i antallet af ordrer. Aktiviteten er faldet, og vi kan mærke kundernes tilbageholdenhed på vores salg. Men når fradraget kommer, forventer vi, at der igen kommer gang i den. Det er det, vi hører i branchen, siger kommunikationsansvarlig, Rikke Henningsen Herrguth.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078