23948sdkhjf

Byforskønnelse godt fra land

Den 10. april fik Fredericia byforskønnelsesprojekt, som har modtaget 50 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden, en god start med konstitueringen af forskønnelsesfonden.
Fredericia Kommune modtog tilbage i december sidste år 50 mio. kr. af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, som skal bruges på renovering af bygningsfacader indenfor voldene i Fredericia.

Onsdag den 10. april mødtes forskønnelsesfonden, som nu hedder Bevaringsfonden for Fæstningsbyen Fredericia, så på Meldahls Rådhus for at gennemgå ansøgningsmateriale og procedure for ansøgning i forbindelse med byforskønnelsen.

- Vi har haft et rigtig godt møde, hvor bestyrelsen har konstitueret sig. Vi har også fået rammerne omkring projektet på plads, så vi fra midten af maj kan modtage ansøgninger. Fondsbestyrelsen afholder det første beslutningsmøde i juni, og ansøgerne kan derefter forvente at få svar, siger Holger Spangsberg Kristiansen, direktør i Teknik & Miljø i Fredericia Kommune.

Roller fordelt
Midlerne bliver udmøntet af bevaringsfonden, som blev nedsat på det konstituerende møde. Samtidig blev Holger Spangsberg Kristiansen valgt til formand og Ove Hornby valgt til næstformand for bestyrelsen, der derudover er repræsenteret af:

Ulla Lunn fra A P Møller Fonden, Mads Lund og Uffe Steiner Jensen fra byrådet i Fredericia, Kultur- og fritidschef Bodil Schelde Jensen og Irene Jensen, planlægger i By & Erhverv, i Fredericia Kommune.

Bestyrelsens opgave er at vurdere de indkomne ansøgninger og træffe beslutninger om støttens størrelse i det enkelte tilfælde. Bestyrelsen mødes ca. fire gange årligt for at vurdere de indkomne ansøgninger. En af de første opgaver i fondsbestyrelsen var udarbejdelsen af en handlingsplan og kriterier for uddeling, som på dagens møde blev drøftet og godkendt.

By & Erhverv i Fredericia Kommune har ansat Louise Thaysen Raun pr. 1. marts som medarbejder på projektet. Louise er arkitekt med en restaureringsfaglig baggrund, og hun kommer bl.a. til at sidde med modtagelsen af ansøgninger og indstilling til bestyrelsen.

Ændring i lokalplanen
Forskønnelsesprojektet administreres af Fredericia Kommune, som til maj starter udarbejdelsen af en revideret lokalplan for facader og skilte i Fredericia bymidte, der skal danne administrationsgrundlag for Bevaringsfonden for Fæstningsbyen Fredericia.

Lokalplanen skal beskrive byens bevaringsværdige bygninger og helheder og fastlægge bestemmelser vedr. karakteristiske bygningstræk, så de bevares. Lokalplanen forventes færdig i maj 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093