23948sdkhjf

Ingen trafikomlægning i gamle Haderslev-kvarterer

Udvalget for Plan og Miljø i Haderslev Kommune vil ikke ændre på trafikplanlægningen i Slotskvarteret og Klosterkvarteret før der er lavet en større, sammenhængende planlægning.
Beboerne i de to kvarterer har ellers henvendt sig til kommunen, fordi de føler sig generet af for megen og for hurtig trafik, og de har derfor ønsket en række ændringer, der blandt andet skulle lede en del af trafikken væk fra de smalle gader.

Sagen blev derfor behandlet på Plan- og Miljøudvalgets møde den 8. april, men her blev konklusionen, at der ikke skal laves flere ændringer, før der er lavet en større sammenhængende planlægning for hele området set i sammenhæng med resten af bymidten, og denne planlægning er ikke aktuel at lave, før efter der er taget stilling til, hvad der skal ske med resten af bymidten.

I Slotskvarteret er der dog sat en række tiltag i gang, der skal forbedre trafikforholdene – herunder blandt andet bedre skiltning, etablering af et ”øre” på hjørnet af Højgade/Lille Klingbjerg for at lede køretøjerne over i venstre side af Højgade, ændring af vigepligt i krydset Højgade/Lille Klingbjerg samt opmaling af p-båse i Højgade.

- Fælles for de to kvarterer er, at det er smukke gamle bydele med stor værdi for kommunen. Det er forbundet med charme og hygge at bosætte sig i områderne, men samtidig har det også nogle ulemper, når man vælger at bo et sted, hvor vejene er indrettet, som de er. Når gaderne er brostensbelagte, og husene ligger så tæt ved vejen vil det naturligvis få beboerne til at opleve trafikken meget nær. Dette vil let kunne skabe utryghed og generelt give oplevelsen af, at trafikken er en stor gene, skriver lyder det i referatet fra Plan- og Miljøudvalgets møde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078