23948sdkhjf

Arena-projekt klar til afgørende fase

Arkitema, Cobe og Henning Larsen Architects er udvalgt til anden fase i konkurrencen om Holbæk Arena. Vinderen udpeges i juni.
I december 2012 blev fem konsortier prækvalificeret til arkitektkonkurrencen for Holbæk Arena; et ambitiøst projekt, hvor et 42 hektar stort område i det vestlige Holbæk bebygges med et nyt et nyt idrætslandskab; herunder blandt andet svømmehal, skøjtehal, cykelhal, fodboldstadion og rekreative områder.

De fem konsortier er nu skåret ned til tre. Dommerkomiteen har sagt farvel til forslagene fra Dorte Mandrup Arkitekter og 3XN, og det betyder, at Arkitema, Cobe og Henning Larsen går videre til konkurrencens anden fase.

- Vi har fået nogle fantastisk spændende forslag ind. De har selvfølgelig hver især deres fordele og ulemper, og derfor har det heller ikke været nogen nem opgave at vælge. Men i sidste ende går vi nu videre med tre forslag, som bedst kan indfri vores store ambitioner for projektet, siger borgmester Søren Kjærsgaard.

Holbæk Kommune oplyser på sin hjemmeside, at konkurrenceforslagene i den første fase er blevet bedømt på deres arkitektoniske, funktionelle og tekniske løsninger på konkurrenceprogrammets krav samt på projekternes overholdelse af de økonomiske rammer.

Forslag skal afleveres 14. maj
Nu begynder arkitektkonkurrencens anden fase. Her har dommerkomiteen og de tilknyttede rådgivere mulighed for at gå i dialog med hvert enkelt firma og udvikle forslagene yderligere.

- I forbindelse med store projekter som dette vil der altid være noget, som både firmaer og dommere har brug for at være skarpere på. Her er det perfekt, at vi kan forhandle med hvert enkelt firma, siger Søren Kjærsgaard.

Efter to runder med forhandlinger skal virksomhederne aflevere de udviklede bud den 14. maj 2013. Herefter skal budene evalueres frem til midten af juni. Den 18. juni udstilles det vindende projekt på det gamle rådhus i Holbæk, hvorefter der igangsættes en planproces med en høringsfase.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109