23948sdkhjf

Ny station skal binde bus og tog sammen

Planerne om et nyt teater- og oplevelseshus i Hjørring er med til at skubbe Hjørring Rutebilstation væk fra den nuværende placering. Forslag til et nyt, sammenhængende terminalområde er nu fremlagt.
Hjørring Rutebilstation er nedslidt og meget utidssvarende. Der er lange gangafstande ved skift mellem tog og bus og farlige bakkemanøvrer. Sammenholdt med planerne om at opføre et Teater- Oplevelseshus på arealet medfører disse forhold, at der skal findes en alternativ placering for busterminalen.

På den baggrund har Hjørring Kommune i samarbejde med NT og DSB gennemført en analyse og vurdering af muligheder for ombygning. Arbejdet er nu mundet ud i et dispositionsforslag for en ny kompakt busterminal øst for togstationen.

Placeringen vil skabe bedre sammenhæng mellem transportformerne og gøre det nemmere for brugerne at skifte mellem de kollektive trafikmidler indbyrdes. Hermed forbedres mulighederne for kombinationsrejser.

Ny busterminal og nybyggeri ved togstation
Placeringen øst for stationen fordrer, at tilbygningen til stationsbygningen fjernes. Tilbygningen rummer lager- og kontorfunktion for kiosk, faciliteter for DSB-personale og for Hirtshalsbanens personale. Funktionerne for DSB og Hirtshalsbanen genskabes i den vestlige del af stationsbygningen. Projektet for nedrivning af tilbygningen og genhusning gennemføres i andet regi end busterminalen, og med DSB som bygherre.

Terminalen udformes som en kompaktterminal, hvor busholdepladserne er samlet omkring en ø-perron med plads til 8 holdende busser samtidig. Udformningen sikrer korte gangafstande ved busskifte, stor overskuelighed samt gode muligheder for passagerinformation.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141