23948sdkhjf

Nybyggeri ved Rosenlund

Rudersdal kommunalbestyrelse siger ja til nye boliger ved palæet Rosenlund ved Vedbæk med den endelige vedtagelse af en lokalplan for området.
Lokalplanen gør det muligt at området ved herskabsejendommen Rosenlund kan anvendes til boligformål, og at nye boliger opføres ved det gamle rigmandspalæ. Heri ligger også, at det er et formål at sikre den bevaringsværdige hovedbygning Rosenlund, at udpege bevaringsværdig beplantning og sikre en parkkarakter omkring Rosenlund.

Den 3-fløjede eksisterende bygning ud til Vedbæk Strandvej er i Søllerød Kommuneatlas fra 1993 udpeget bevaringsværdig. Med denne lokalplan fastsættes bestemmelser om, at bygningen er bevaringsværdig og ikke må nedrives, ombygges eller på anden måde ændres uden kommunalbestyrelsens tilladelse.

Nybyggeriet omfatter fire villaer med en grundareal på mellem 500 m² og 315 m². Lokalplanens bestemmelser fastsætter bl.a. at de nye boliger omkring Rosenlund og ud til Strandvejen opføres i to etager med hvide facader af hensyn til det samlede Strandvejsmiljø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078