23948sdkhjf

Tømrer nummer 100 udlært hos STB Byg

Blandt fire ny-udlærte tømrere fra STB Byg, som har fået deres svendebrev, findes samtidig tømrersvend nummer 100 udlært hos STB.
De fire ny-udlærte svende er Bjørn Winther, Kristian Olesen, Nicklas Christoffersen og Simon Skaarup, og af dem fortsætter de to førstnævnte som svende i STB Byg - i hvert fald i en tid.

De fire ny-udlærte svende klarede svendeprøven med bravour. Tre fik ros og Bjørn Winther fik holdets højeste karaktergennemsnit og bronze, for sin svendeprøve.

Bjørn Winther og Kristian Olesen er sønner af to af tre ejere i STB Byg, Jens Winther og Jan Olesen. Bjørn Winther begynder til august at læse videre til bygningskonstruktør. Kristian Olesen fortsætter også som svend i STB Byg, og overvejer også at læse videre til bygningskonstruktør. Nicklas Christoffersen skal i gang med at aftjene sin værnepligt på Flyvestation Karup, og Simon Skaarup skal være selvstændig i sit eget firma, der arbejder inden for telekommunikation.

Unge skaber dynamik
Hos STB Byg er Jan Olesen og Jens Winther stolte af, at firmaet nu har udlært tømrersvend nummer 100:

- Vi vil gerne de unge mennesker. Det skaber en særlig dynamik og en god stemning, når der kommer unge mennesker i en virksomhed, siger Jens Winther.

Ud over tømrere, udlærer STB Byg også murere og kontorelever, og tager praktikanter, der er under uddannelse til bygningskonstruktører. De unge er i et 20 ugers forløb, hvor de arbejder sammen med STBs byggeledere.

En hel del af lærlingene og praktikanterne får, når de er udlært og færdiguddannede, job hos STB Byg.

Lærlinge også forretning
For STB Byg handler det at uddanne lærlinge og tage praktikanter både om at tage samfundsansvar, men også om at sikre rekrutteringen af de bedste unge.

- Det er også forretning for os. En del projekter, vi byder på, indeholder sociale klausuler, hvor en vis del af medarbejderne på pladsen skal være unge under uddannelse, siger Jens Winther.

- De klausuler er vi glade for, for det betyder, at de firmaer, der lurepasser med at uddanne lærlinge, kommer til kort, siger Jan Olesen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109