23948sdkhjf

Ny plan for kloakering af 1.500 sommerhuse

Den planlagte kloakering af 1.500 sommerhuse på Hønsinge og Vig Lyng i Odsherred Kommune skubbes til 2014 og 2015.
Odsherred Forsyning har sat en revurdering af sommerhuskloakeringen i gang. Den vil forløbe frem til udgangen af 2013. Derfor vil kloakering af sommerhusområderne på Hønsinge og Vig Lyng, der var planlagt til 2013 og 2014, blive udskudt 1 år og først gå i jorden i marts 2014.

I år revurderes teknik og gravemetoder på grundlag af de seneste tre års erfaringer år.

Samtidig er Odsherred Kommune i år i gang med at udarbejde en ny spildevandsplan, som bl.a. vil fastlægge rammer og tidsplan kloakering af de sidste cirka 20.000 sommerhuse de næste årtier.

Vurdering danner grundlag for udbud
- Vi har nu kloakeret op imod 4.000 sommerhuse og har gjort os vores erfaringer, så nu vil vi revurdere metoder til kloakering, siger direktør i Odsherred Forsyning, Erik Christensen.

Der har været gennemført et EU-udbud om rådgivning om de næste to års kloakering. Det blev rådgiveren Orbicon der vandt udbuddet og nu undersøger tre metoder nærmere.

Derefter skal der udarbejdes udbudsmateriale for den valgte løsning, så entreprenører kan byde og der kan indgås kontrakt med vinderen, siger Erik Christensen.

Billigere løsninger
Kloakeringen af samtlige Odsherreds sommerhuse over en 35-årig periode blev vedtaget i byrådet i 2009. I 2010 til 2012 blev de sidste områder ved Lammefjord samt Højby Lyng og Ellinge Hegn kloakeret helt efter planen.

I perioder var der op til 30 mand og 20 maskiner i fuld sving på sommerhusvejene, som alle efterfølgende er blevet retableret.

Nogle steder blev kloakledningerne nedgravet i over 3 meters dybde, andre steder helt ned i 5-6 meter for at få pumpestationerne langt nok ned.

- Nye metoder til kloakering gør måske imidlertid, at vi ikke nødvendigvis skal lægge rørene så dybt og måske kan lægge dem ved siden af vandledningerne, hvilket både gør arbejdet nemmere og billigere, tilføjer Erik Christensen.

Nyt renseanlæg på vej
Et kommende storrenseanlæg til cirka 100 mio. kr. ved Tengslemark, som skal modtage, behandle og lede det rensede spildevand ud i Kattegat, skal i funktionsudbud i 2014.

Forsyningsselskabet er gået i gang med et nyt EU-udbud om valg af bygherrerådgiver, og en VVM-høring, som skal fastlægge renseanlæggets endelige placering, gennemføres i år, så grundlaget for renseanlægget er besluttet inden udgangen af i år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093