23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fra råt design til tidløs elegance

Når kreativitet møder uventede udfordringer

Og netop denne ’uventede udfordring’ førte til udviklingen af 'Planken' som siden blev løsningen i fire vidt forskellige projekter – alle med fokus på optimal ydelse, design og æstetik.

Viborg Rådhus præsenterede os for en kompleks opgave: at skabe et behageligt indeklima, uden at gå på kompromis med design og æstetik i et projekt med begrænset plads til traditionelle kanalkonvektorer. Dette udfordrede os til at tænke nyt, og resultatet blev ’Planken’ – en vandret plan radiator, der i byggedybden ikke er pladskrævende, men som både sikrer et behageligt indeklima og effektivt modvirker kuldenedfald, udelukkende via strålevarme.

Særlig nyttig viste denne fordel sig at være i projektet for Orango Coffee i Ørestaden, hvor gulvdybden igen var begrænset. Caféens indretning krævede en diskret, men solid og funktionel varmeløsning, der kunne integreres sømløst i rummet og samtidig sikre en optimal udnyttelse af kvadratmeterne. Med 'Planken' havde vi dermed en løsning, der forenede det praktisk funktionelle med det visuelt tiltalende - En pladsbesparende løsning, der kunne modstå belastningen fra møblerne og samtidig sikre en optimal varmefordeling i hele rummet.

Mascot's hovedkontor, var det derimod arkitekturen, der satte dagsordenen. Varmeløsningen skulle integreres fuldstændigt i vindueskonstruktionen, så den blev en naturlig del af bygningens æstetiske udtryk, samtidig med at den skulle løse udfordringen med kuldenedfald. Så også her viste ’Planken' sig at være en ideel løsning, ved både at opfylde funktionelle krav og imødekomme intentionen for arkitekturen.

Toldbodgade i København var det et ønske om at kombinere råt industrielt design med optimal varmekomfort, der førte til en specialdesignet udgave af 'Planken' med integreret blæser og udstansninger i top pladen, udført i børstet rustfrit stål. Kombinationen af strålevarme og konvektion sikrer en effektiv varmefordeling ved at kompensere for det betydelige varmetab de store vinduesfacader genererer. Og med de unikke udstansninger i top pladen, der spejler det smukke hulmønster i facadens messingpersienner, blev der skabt en helt særlig harmoni imellem æstetik, funktion og design.

Hos RadiatorDesign handler vores arbejde om mere end blot at designe radiatorer – vi finder kreative løsninger, når der opstår uventede udfordringer. Vi ser kreativitet som evnen til at løse problemer, der ikke kan beskrives, før de er løst. Vi kombinerer solid teknisk viden med kreativ tænkning for at skabe funktionelle og æstetiske varmeløsninger. Uanset projektets kompleksitet, arbejder vi målrettet på at finde den optimale løsning – altid med øje for detaljen og den samlede helhed.

Nysgerrig? – Se mere på Radiatordesign.dk eller kontakt os for mere information omkring ’Planken’.

RadiatorDesign ApS
Brandstrupvej 10
2610 Rødovre
Rødovre Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26446074

Kontaktperson

OP
Ole Palsgaard
Direktør
olp@radiatordesign.dk

Send til en kollega

0.062