23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Borgerne har stemt: Se billederne af aabenraaernes yndlingsbyggeri i 2024

I Aabenraa har borgerne stemt om deres yndlingsbyggeri i 2024. Det blev den nye pumpe- og slusestation, der løb med sejren, da den, udover at have en essentiel funktion, også har skabt et nyt og spændende rekreativt område. Medlemsnyhed udgivet af JORTON A/S

I forbindelse med Arkitekturens Dag har Aabenraa Kommune uddelt tre arkitekturpriser, herunder Borgernes Favoritpris, hvor byens borgere selv kunne vælge deres nye yndlingsprojekt.

Borgernes valg faldt på den nye pumpe- og slusestationen, der blev rost for sit spændende design og sin essentielle funktion, som skal hjælpe med at sikre byen mod fremtidige oversvømmelser.

Projektet har JORTON som hovedentreprenør og stationen drives drives af Aabenraa Kommune og Arwos, der også er bygherre.
Man kan læse mere om byggeriet på Aabenraa Kommunes hjemmeside: www.aabenraa.dk

Kom i brug før tidsplanen
Pumpe- og slusestationen fik stor bevågenhed sidste år under en stor stormflod, der bl.a. ramte Aabenraa. Da de første varslinger om rekordhøje vandstandsstigninger kom ind, blev alle kræfter sat ind for at færdiggøre anlægget så ikke Mølleåen gik over sine bredder. Dermed lykkedes det a få den første pumpe klar til aktion to måneder før tidsplanen.

Den blev aktiveret lige inden vejret viste sig fra sin værste side og man kunne straks se vandstanden falde i Mølleåen. Dermed kunne man afbøde lidt af konsekvenserne fra stormvejret. Alene én pumpe kan flytte omkring 120.000 liter vand i minuttet.

JORTON A/S
Robert Fultons Vej 16
8200 Aarhus N
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26207207

Send til en kollega

0.047