23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Prysmian UK skal levere 436 km søkabel til EGL2

Eastern Green Link 2 Projekt

Største transmissionsprojekt i UK nogensinde

Prysmian er stolt af at spille en central rolle i udviklingen af ny strategisk infrastruktur i Storbritannien. Prysmian UK er blevet tildelt en kontrakt til 1,9 milliarder euro af Eastern Green Link 2 Limited, et joint venture mellem Scottish and Southern Electricity Networks Transmission (SSENT) og National Grid Electricity Transmission (NGET).

Til igangsættelsesceremonien af projektet i Peterhead fik formanden for SSEN, Gregor Alexander, selskab af repræsentanter fra NGET og vigtige projektpartnere såsom Prysmian, Hitachi Energy,BAM og Ofgem.


Eastern Green Link 2 

Eastern Green Link 2 (EGL2) projektet er Storbritanniens største enkeltstående energi transmissionsprojekt nogensinde, såvel som det længste (436 km) HVDC søkabel til overførsel af ren energi til omkring to millioner hjem. EGL2 vil operere på et 525 kV HVDC spændingsniveau med en 2 GW overførselskapacitet.

EGL2-forbindelsen vil sikre en vital energiforbindelse mellem Peterhead i Aberdeenshire (Skotland) og Drax i North Yorkshire (England), som et af de første kabelsystemer mellem de to landsdele, der anvender 525 kV HVDC-teknologi med ekstruderet XLPE-isolering. Læs mere her Eastern Green Link 2

Hele EGL2 projektet vil bestå af tre sektioner. Fra Peterhead i Skotland, vil der blive bygget en ny konverterstation med et HVAC-landkabel ud til kysten ved Sandford Bay. Herfra skal et 436 km langt HVDC-søkabel nedlægges med ilandføring ved Wilsthorpe i England. Fra kysten skal det sidste stykke af i alt 69 km HVAC-landkabel forbinde systemet til en ny konverterstation i Drax (England).


Nøglefærdigt projekt

Til projektet vil Prysmian UK stå for at designe, fremstille, installere, teste og idriftsætte det 436 km 525 kV HVDC-søkabelsystemet. Projektets anlægsarbejdet påbegyndes i 2024 med idriftsættelse af hele systemet i 2029.

 

Prysmian UK

Med mere end 100 års historie i Storbritannien, har Prysmians bidrag været afgørende for udviklingen af det britiske eltransmissionsnet, efter at have leveret en bred vifte af offshore- og onshore-projekter gennem tiden.

Prysmian Denmark
Roskildevej 22
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27917887

Kontaktperson

EKJ
Eva Kjær Jones
eva.jones@prysmian.com

Send til en kollega

0.047