23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bjarne hjælper unge i DS Elcobygs produktion

Bjarne K. Andersen er formand i produktionen hos DS Elcobyg, og han brænder for at hjælpe unge mennesker på vej. Han ”støber fundamentet”. Så de unge mennesker kan komme godt videre i deres arbejdsliv.

Han ser det som sin opgave at hjælpe dem, der har svært ved at finde deres plads i samfundet. Og Bjarne K. Andersen, formand i produktionen hos DS Elcobyg, har efterhånden også hjulpet en del unge mennesker på vej. Han udtrykker det selv, som at han gerne vil være en ”ekstra far” for de unge EGU-elever, han har ansat i produktionen.

Bjarne tager unge ind i DS Elcobygs produktion, når de for eksempel ikke har fundet deres rette hylde endnu, hvis de ikke kan finde deres vej i havet af muligheder, der ligger foran dem i ungdomslivet.

"Vi tager de unge ind, fordi vi har brug for medarbejdere, men også fordi det er vores samfundspligt," siger Bjarne. "De unge skal have chancen for at få succes – og vi skal give dem troen på, at de kan."

Fra skolebænken til erhvervslivet

For de unge, der har haft svært ved at finde deres rette hylde, kan en fleksibel grunduddannelse som FGU eller en erhvervsgrunduddannelse (EGU) være løsningen. DS Elcobyg samarbejder med FGU Himmerland og giver unge mennesker en mulighed for at få praktisk erfaring og opbygge kompetencer til at indgå på arbejdsmarkedet. Bjarne har en særlig evne til at skabe et trygt miljø, hvor de unge kan vokse og udvikle sig.

”Jeg forstår godt, at det er svært for unge i dag. Vi sætter 30 elever i en skoleklasse, som alle skal lave det samme, de kan bare ikke det samme. Vi må ikke presser dem til at gå i skole, der er kun brug for én direktør i et firma. Der skal være plads til alle, og de unge mennesker skal roses, for det de kan, og det de vil. Der er heller ikke plads til 10 målmænd på et fodboldhold. Vi skal ikke give dem falske forhåbninger eller drømme, de ikke kan opnå, men finde en hylde, hvor de kan få succes,” siger Bjarne.

Udfordringer for unge i dag

Op mod 30 procent af de unge i dag oplever mistrivsel. Mange faktorer kan være på spil, men Bjarne K. Andersen peger på, at presset i skolen og manglen på praktisk undervisning kan være nogle af årsagerne. Ikke alle passer ind i det traditionelle skolesystem, og det er her, DS Elcobyg måske kan tilbyde en anden vej.

”Det er snart ti år siden, jeg tog den første ind. Han er her endnu, han er 26 år i dag. Jeg er selv far, og det er vigtigt for mig, at mine tre børn laver noget, de er glade for – det vil jeg også gerne lære andre unge,” slutter Bjarne.

Læs hele historien om Bjarne og hans mentee’s

DS Gruppens sponsorshipstrategi

Vi sætter fokus på unges mentale helbred og trivsel gennem vores sponsorshipstrategi. Igennem sponsorships støtter vi op om og samarbejder med organisationer, der gør en indsats, som virker.

Læs mere om vores sponsorshipstrategi på DS Gruppens hjemmeside

DS Elcobyg A/S
Hadsundvej 8
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35982310

Send til en kollega

0.062