23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny guide skal sætte fart på Power-to-X

DBI og FORCE Technology lancerer en ny Power-to-X guideline, der fremmer sikker og effektiv implementering af teknologien. Guidelinen tilbyder indsigt i relevante standarder, nødvendige godkendelser og en guide til det vigtige sikkerhedsarbejde.

Power-to-X (PtX) brændstoffer udgør et nødvendigt skridt mod en mere bæredygtig fremtid. Som et klimavenligt alternativ til fossile brændstoffer, tilbyder PtX muligheder for at reducere CO2-udledningerne betydeligt. PtX-brændstoffernes unikke fysiske egenskaber adskiller dem dog fra traditionelle fossile brændstoffer og kræver derfor en ny tilgang til håndtering, transport, produktion, opbevaring og anvendelse.

For at imødekomme udfordringerne og effektivt integrere PtX i vores energisystemer, har DBI og FORCE Technology nu udgivet en ny guideline, der skal sikre, at PtX kan bidrage hurtigt og sikkert til den grønne omstilling.

Safe and faster Power-to-X

Den nye online guideline med titlen ”Safe and faster Power-to-X” skal fungere som et opslagsværk til Power-to-X-industrien, myndighederne og samfundet, så omstillingen til den grønne teknologi både kan ske hurtigere og mere sikkert.

”Virksomhederne kan allerede på idestadiet slå op i guidelinen og se, hvilke standarder de skal følge, hvilke godkendelser der er brug for, og hvilket sikkerhedsmæssigt forarbejde et givent projekt kræver,” siger Jesper Sjørvad, der er principal consultant, landbased Power-to-X i DBI.

”Power-to-X befinder sig i den tidlige fase, hvor der endnu ikke findes fuldt dækkende standarder, procedurer eller lovgivning. Det betyder, at myndighederne tøver, for er der nu dokumentation nok til en godkendelse? Investorerne tøver, for hvor god er business casen egentlig? Og borgerne tøver, for er det sikkert at have et brintanlæg i baghaven? Og midt i den tøven står virksomhederne, som egentlig er godt i gang med Power-to-X, men ikke kan udnytte det fulde potentiale, fordi fundamentet mangler. Guiden er en af de første sten i det fundament,” siger Rian Holdstock, der er Project Manager i FORCE Technology.

Guidelinen er en del af Energy Cluster Denmarks forsknings- og innovationspartnerskab MissionGreenFuels.

Du kan læse mere og hente den nye guideline her

Foto: DBI

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915

Kontaktperson

DC
Dorthe Christiansen
Informationschef
+45 45162624 info@gts-net.dk

Send til en kollega

0.047