23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ups….

Er der tale om en forglemmelse, når bygherren ”glemmer” at opsætte et sprinkleranlæg, eller må maleren acceptere, at firmaet hænger på udbedring af malerarbejdet efter opsætning af det glemte sprinkleranlæg? 

Faglig teknisk afdeling støder ofte på situationer, hvor AB’s re­gelsæt tolkes for egen vinding skyld uden rimelighed i konkrete forhold. I en aktuel sag drejer det sig om §. 27 stk. 1 i AB 18, hvorefter entreprenøren bærer ansvaret for eget arbejde, indtil aflever­ing. 

Faglig teknisk afdeling bestrider ikke, at man som entreprenør bærer ansvaret for eget arbejde indtil aflevering. Men sker der skader på for eksempel malerarbejdet, så har bygherre i henhold til AB 92 fået et større ansvar for at koordinere byggepladsen, så risikoen for, at der forvoldes skader på de forskellige entreprenørs arbejde minimeres. 

Så hvornår er der tale om skader som følge af dårlig og mangel­fuld koordinering af byggepladsen og ”skader på hinandens arbejde”? 

Begrebet, ”skader på hinandens arbejde”, der er bygherre uvedkommende, er som før nævnt en ”hovsa” – altså en skade man forvolder ved et hændeligt uheld. Altså hvis man ved et uheld er kommet til at beskadige en anden entreprenørs arbejde, ved at støde eller bumpe ind i det, ved at byggematerialer eller værktøj læne sig op ad en færdigmalet overflade eller nogle af de utallige andre skader som følge af uheld, Faglig teknisk afdeling gennem tiden er stødt på. Der er tale om skader som følge af uforsigtighed, manglende påpasselighed og respekt for det færdige malerarbejde. Under et er der tale om skader, som er bygherrer uvedkommende, og det er op til de enkelte entreprenører at finde skadesforvol­deren, og få ordnet det økonomiske mellemværende som følge af uheldet. 

Sommetider ser vi skader efter bevidste handlinger, og så er der ikke tale om uheld, men om, at skaderne skal udbedres som ekstraarbejde.

Læs den faglig tekniske artikel Ups… i Danske Malermestre 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.063