23948sdkhjf
Del siden
Annonce

GTS glæder sig over regeringens fokus på implementering

Regeringen har med tre nye ministre samlet kræfterne inden for tre centrale områder: Landets sikkerhed, grøn omstilling og digitalisering. I GTS er der glæde over det store fokus på implementering.

I sidste uge præsenterede regeringen en ministerrokade, der blandt andet kommer til at resultere i oprettelsen af et ministerium for samfundssikkerhed og beredskab samt et ministerium for implementering af den grønne trepart. Desuden vil regeringen samle alt det digitale på ét ministerområde.

Med det nye ministerium for samfundssikkerhed og beredskab er der et styrket – og nødvendigt – fokus på at gøre Danmark mere robust over for trusler. GTS har i mange år arbejdet for at gøre dansk erhvervsliv mere robust over for bl.a. nedbrud i produktionen, cyberangreb og svigtende forsyningskæder. Et frisk eksempel er arbejdet for et nyt Resilienscenter Danmark. Det skal give virksomheder adgang til en bred vifte af viden inden for sikkerhed og dermed gøre dem langt mere modstandsdygtige over for eksterne trusler.

Fokus på grøn omstilling

Et andet centralt GTS-område er grøn omstilling. Derfor hilser GTS også det nye Ministerium for Grøn Trepart velkommen.

”Der er brug for, at de politiske mål bliver omsat til konkrete resultater – og det er en opgave, det nye ministerium kan og skal løfte.  Her kan GTS- ekspertise inden for områder som jordbrug, biodiversitet, CO2-reduktion og klimateknologier med fordel blive sat i spil”, siger direktør i GTS-foreningen Ragnar Heldt Nielsen.

Det digitale område samles

Det er helt afgørende, at det digitale område nu er samlet under én minister. Den nye minister bør her især have fokus på en sikker og sammenhængende digitalisering i Danmark. Her kan GTS-institutterne bidrage med viden om, hvordan man udvikler brugbare løsninger til både den offentlige og private sektor.

”GTS ser frem til at samarbejde med de tre nye ministre. Vi glæder os til at bidrage med viden og erfaringer, der accelererer nye løsninger inden for sikkerhed, grøn omstilling og digitalisering”, lyder det fra Ragnar Heldt Nielsen, direktør i GTS-foreningen.

Læs mere om de syv GTS-institutter her

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915

Kontaktperson

DC
Dorthe Christiansen
Informationschef
+45 45162624 info@gts-net.dk

Send til en kollega

0.037