23948sdkhjf
Del siden
Annonce

JYTAS opruster indsats med bæredygtighedskonsulent

Tidligere Senior Sustainability Consultant hos Rambøll skal sætte retningen for fremtidige indsatser hos JYTAS.

Lige før sommerferien, den 1. juli, startede Martin Maribo som bæredygtighedskonsulent og bygningskonstruktør hos JYTAS. Martin bliver en stærk aktør på en større indsats, hvor fokus på mindre miljøbelastende indsatser og ressourcer, skal udgøre en større del af virksomheden.

Martin har bl.a. en baggrund som Senior Sustainability Consultant hos Rambøll, så vidensniveauet inden for bæredygtighed i byggeri er højt.

Hans daglige gang bliver på tegnestuen, hvor han især skal supportere Natalia Partenieva, som er konstruktør og DGNB-konsulent, men også guide afdelingen og hele organisationen, til nye og smartere løsninger.  

Martin skal bl.a. varetage opgaver som:
- JYTAS’ udvikling mod mere miljø- og ressourcemæssig ansvarlighed
- Udvikling af strategier
- Projekteringsopgaver
- Certificeringer med Svanemærket og DGNB
- LCA-beregninger

Det første store projekt
Martins første projekt bliver Svinninge Indskolings- og Børnehus i Holbæk Kommune – et projekt med fokus på nedrivning og renovering af eksisterende bygninger, og opførelse af nye kvadratmeter.

Martins hovedfokus involverer at tage hånd om projektets miljømæssige muligheder, da det skal DGNB-certificeres og derfor indebærer strenge krav til hele byggeriets livscyklus.

Nogle af tiltagene, som kommer til at afspejle byggeriets potentiale i forhold til bæredygtighed, er bl.a. genbrug af teglsten til forskalling af nye facader og brug af hydraulisk kalkmørtel frem for cementmørtel. Det er kun nogle af tiltagene i projektet, som bl.a. skal være med til at sikre, at byggeriet til slut kan DGNB-certificeres.

”Jeg glæder mig til at komme rigtigt i gang med arbejdet på et spændende projekt som Svinninge Indskolings- og Børnehus og ser frem til at kunne gøre en forskel for JYTAS som virksomhed.” udtaler Martin Maribo.

”Modulbyggeri har et enormt potentiale i den grønne omstilling og vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at videreudvikle og imødekomme fremtidige initiativer.” fortsætter han.

Mere renovering
Hos JYTAS er der stor opmærksomhed på den stigende efterspørgsel efter klimarenoveringer, hvor modulernes konstruktioner og materialer genbruges så meget som muligt.

Genbrug er noget JYTAS imødekommer på samme tid med kombinationen af nybyggeri og renovering med fokus på ansvarlighed.

Interesseret i at vide mere?
Læs mere om Svinninge Indskolings- og Børnehus her.

JYTAS A/S
Århusvej 211
8464 Galten
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20763647

Kontaktperson

JA

Send til en kollega

0.046