23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Moderniseringen af Birke-/Bøgeskoven er begyndt

Skou Gruppen skal i hovedentreprise modernisere og energirenovere Glostrup Boligselskabs afdeling 33. Arbejdet omfatter 248 almene boliger, etablering af tre helt nye boliger samt omdannelse af 26 lejligheder til tilgængelighedsboliger. Nu er arbejdet kommet i gang efter etablering af skurby til mere end 60 medarbejdere og en midlertidig adgangsvej for byggematerialer. Et af de tiltag, som skal give mindre gene for beboerne, mens arbejdet står på de kommende godt to år.

”Det er svært helt at undgå gener for beboerne, når vi skal gennemføre så omfattende et projekt,” siger Skou Gruppens projektchef Allan Rudolf Pedersen og tilføjer:

”Men vi gør, hvad vi kan, for at det kan foregå så smidigt som muligt. Blandt andet har vi lavet en ny adgangsvej gennem en af voldene herude, så vi ikke generer de bløde trafikanter i området så meget, når vi skal ind og ud af byggepladsen med materialerne.”

Modernisering af boligblokke og rækkehuse

I Birke-/Bøgeskoven skal Skou Gruppen energirenovere og modernisere 158 rækkehuse samt fire boligblokke med i alt 90 lejeboliger. Desuden skal der bygges nye boliger i en gammel vaskeribygning. Og 26 stuelejligheder skal omdannes til tilgængelighedsboliger. Alt sammen noget, som kommer til at stå på de kommende godt to år.

Nye tage og bedre badeværelser

Hele bebyggelsen har eternittage, som er fra den periode, hvor man netop var ophørt med at bruge asbest. Kvaliteten af tagene fra dengang er ikke god, så de er noget nedslidte.

”Hele bebyggelsen får udskiftet det gamle udtjente tag med nyt undertag og en tagbelægning af matsort Steni Protego-tage. Samtidig bliver tagene forhøjet og får mere isolering,” siger Allan Rudolf Pedersen og forklarer, at det er lidt over 14.500 kvadratmeter tag, der skal udskiftes.

Alle boligerne får også totalrenoverede badeværelser, hvor der blandt andet bliver gjort plads til vaskesøjler, så beboerne fremover kan klare tøjvasken hjemme hos sig selv.

Seks etaper og delvis genhusning

Hele renoveringen kommer til at foregå i seks etaper, og beboerne i rækkehusene genhuses, mens deres bolig renoveres. I de lejligheder, som findes i boligblokkene, er renoveringen mindre gennemgribende, så her foregår arbejdet, mens lejlighederne er beboet.

”I boligblokkene skal vi kun renovere badeværelser i de fleste af lejlighederne, så her bor beboerne fortsat, mens vi arbejder,” siger Allan Rudolf Pedersen.

”Vi har lavet den her slags projekter mange gange før, så jeg er sikker på, at vi nok skal få det til at fungere her også. Desuden kan beboerne jo se frem til, at vi bliver færdige, så de får opgraderet deres bolig – både med hensyn til badeværelset, indeklimaet og varmeøkonomien.”

Samtidig med, at byggepladsen er etableret, er der også opført en ”mockup”, hvor man kan se, hvordan de færdige tage og badeværelser kommer til at se ud.

Skou Gruppen A/S
Kærvej 34
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26654653
P nummer: 1002020845

Kontaktperson

Martin Skou Heidemann
Adm. direktør, Partner
+45 28358015 ms@skougruppen.dk

Send til en kollega

0.047