23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Genvej til elektronikkens næste opsving gennem besøg på E-24

Både udstilling og konferenceprogram vil på Elektronikmessen E-24, fra den 3. – 5. september på Odense Congress Center, give bud på, hvordan dansk industri og elektronikudvikling skal navigere i den nærmeste fremtid for at lægge sig på den positive side af markedsudviklingen. Et besøg på E-24 kan være af vital betydning.

Danmark befinder sig i en ganske særlig position på verdensmarkedet, og det gælder ikke mindst for elektronikken. Det skyldes en helt særlig - og heldig - blanding af markederne, de volumener, vi arbejder, innovationsniveauet i dansk industri – og så den velsignelse, der ligger i, at vi i Danmark ikke fremstiller biler, hverken fossilt drevne eller elbiler. Navnlig bilindustrien har været en klods om benet for vores naboland, Tyskland, og de generelle tendenser inden for tysk industri er tæt forbundet med bilproduktionen.

Det kunne potentielt smitte negativt af på dansk industri – og dermed også elektronikken – men dansk satsning på green-tech, medico, robotter, forsvarsløsninger og mange andre nicherettede markeder har holdt Danmark pænt oven vande på de højteknologiske markeder. Samtidig udgør USA et større eksportmarked end Tyskland, og muligheden for at Harris/Waltz kan vinde over Trump i det kommende præsidentvalg, kan være meget gavnlig for eksporten af grøn teknologi til USA.

På Elektronikmessen i Odense i dagene fra den 3. – 5. september vil der blive fremvist – og fortalt om – de mange muligheder, der ligger i de markeder, elektronikindustrien bør fokusere på, og hvordan dansk industri kan holde sig på forkant af konkurrencen. En lang række af de nichemarkeder, vi har haft fokus på, gennemgår en vækst, der tilsyneladende kunne trække kapaciteten ud over dansk elektronikindustris ydeevne. Men omvendt bliver den danske maskinpark stadigt opgraderet, så selv større volumener nu kan fremstilles inden for Danmarks grænser på en så konkurrencedygtig måde, at vi kan holde lavtlønsregionerne fra døren. Den udvikling er også hjulpet på vej af en tendens blandt de professionelle kunder, som ikke er trygge ved produktion i geopolitisk ustabile områder. Ikke mindst de danske forsvarskontrakter bliver styrket af stadigt strengere regler for oprindelseslande for produkterne, NIS2 og generel cybersikkerhed.

Vigtigt at lære mere
Et besøg på E-24 vil ikke alene give et vigtigt indblik i de muligheder, som moderne produktionsudstyr giver for en konkurrencedygtig fremstilling af elektronik i Danmark. Der vil også være udstillet løsninger, som gør prototyping hurtig og effektiv for udviklingsvirksomheder eller til OEM-firmaers interne udviklingsforløb. Det går hånd-i-hånd med udbredelsen af den additive produktion, der i form af blandt andet 3D-print bliver stadigt mere anvendt i mange industrier.

Konferencerne vil byde på indlæg fra dygtige udviklingsfolk fra såvel Danmark som udlandet, og spændvidden er stor: Innovation kan blandt andet tilføres fra vores mere uventede nabolande, og der vil være fif og idéer til, hvordan man sikrer sin supply-chain mod fremtidig allokering. Desuden vil der være fokus på designs, der afvejer edge og cloud mod hinanden i stadigt mere autonome og intelligente – ofte AI-baserede – systemer, så der er nok at komme efter.

E-24 løber af stablen i en transitionsperiode, hvor elektronikkens nøgletal bevæger sig i forskellige retninger afhængigt af marked, region og applikation. Danmark er godt med, men det er uendeligt vigtig at lære mere om de nyeste teknologier, og netop dét kan Elektronikmessen i Odense. Det er afgørende at deltage, så dansk elektronik kan bevare sin forkants-position på det globale marked – også når samtlige markeder igen svinger opad.

Besøg E-24 fra den 3. - 5. september på Odense Congress Center og se selv mulighederne hos de mangfoldige udstillere, som alle er samlet i Hal C. Her møder du de store design-, komponent- produktions- og testvirksomheder på markedet. 

Det er gratis at besøge E-24, og man kan tilmelde sig for billetter her.

Elektronikmessen E-24
Ørbækvej 350
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark

Kontaktperson

AMP
Anne Marie Primdal
Kommunikationskonsulent
ampr@ose.dk

Send til en kollega

0.047