23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Innovativ servicehub til REMA's nye flåde af el-lastbiler

Sammen med ak83 arkitekter udvikler EKJ et højteknologisk servicecenter for REMA 1000 Danmark i Horsens, der både tilbyder ladestandere til el-lastbiler og en svanemærket vaskehal.

Som bygherrerådgiver og projekterende rådgivere er EKJ med til at skabe løsninger, der både er innovative og skræddersyet til REMA 1000’s behov. Særligt deres nye flåde af el-lastbiler stiller høje krav til teknisk ekspertise.

”REMA 1000 er en frontløber inden for mere bæredygtige løsninger. Det betyder, at vi ikke bare kan trække velkendte løsninger og af skuffen, men at vi må udvikle nye løsninger specifikt til dette projekt. Men her i Nordjylland siger vi ikke, at der er noget, der er svært. Vi løser det bare,” siger Flemming Nielsen, projektleder på EKJ's kontor i Aalborg.

Udover at skabe plads til service og reparation af REMAs mange lastbiler skal det nye servicehub rumme en park af ladestandere, hvor REMA’s el-lastbiler kan blive klar til endnu et stræk på landevejene.

”Vi har bl.a. dimensioneret elforsyningen til ladestanderne. Der kan lyde simpelt, men det kræver en meget effektfuld strømforsyning, når du skal lade store lastbiler og samtidig udnytte energien fra solceller. Det har været et ret komplekst puslespil at få plads til alle rør og ledninger nede i jorden,” fortæller Flemming Nielsen.

En svanemærket vaskehal
Et andet centralt element i servicecentret er den svanemærkede vaskehal, der får bilerne til at skinne ved vask med regnvand.

”Det kræver et kompliceret system af tanke og beholdere, når vi skal opsamle, opbevare og distribuere regnvandet til vaskehallen. Igen er der tale om en skræddersyet løsning til REMA, og det er virkelig skønt, når vi får lov til at være med på så nyt og innovativt et projekt med en bygherre, der både kan og vil investere i den grønne omstilling,” siger Flemming Nielsen. 

Læs mere om projektet 

EKJ Rådgivende Ingeniører AS
Blegdamsvej 58
2100 København Ø
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK83175419

Kontaktperson

SJ
Susanne Junge
Presse- og kommunikationsrådgiver
+45 21679960 suj@ekj.dk

Send til en kollega

0.031