23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvorfor er drikkevandstanke nødvendige?

I dagens samfund er adgang til rent drikkevand en fundamental nødvendighed for både mennesker og samfund. Drikkevandstanke spiller en afgørende rolle i at sikre en stabil og pålidelig forsyning af drikkevand, især i situationer, hvor vandforsyningen kan være usikker eller utilstrækkelig.

Projektchef Jan Lunding hos Uponor giver nedenstående eksempler på hvordan drikkevandstanke kan bidrage til en sikrere vandforsyning:

 

Sikring af kontinuerlig vandforsyning
En af drikkevandstankens primære funktioner er, at sikre at borgerne altid har adgang til vand, selv i tilfælde, hvor forsyningen er ustabil. Dette kan ske i tilfælde af vedligeholdelse og  reparationer af grundvandsboringen eller ledningsnettet eller på grund af naturkatastrofer og andre uforudsete hændelser. Drikkevandstanke fungerer som en buffer, der kan opretholde vandforsyningen til borgerne i perioder, hvor vandet ellers ikke ville være tilgængeligt.

Beskyttelse af vandkvaliteten
En velkonstrueret drikkevandstank til installation under jorden er designet til at beskytte vandet mod indtrængning af forurenende og skadelige stoffer fra jorden. PE-materialet, som anvendes til konstruktion af drikkevandstanke og reservoirer, er holdbart og modstandsdygtigt over for korrosion, hvilket sikrer, at vandet forbliver rent og sikkert at drikke. Uponors drikkevandstanke er produceret af patenterede Weholite rør og er testede og overholder de strengeste kvalitetsstandarder, herunder EN 13476 og Nordic Poly Mark. Rørene opfylder endvidere kravene i DK VAND’s retningslinjer.

Bæredygtig forvaltning af jordens vandressourcer
Ved at opbevare drikkevandet i tanke kan forsyningsselskabet regulere distributionen til forbrugerne og dermed optimere oppumpningen af grundvand. Dette er særligt relevant i områder, hvor vand er en knap ressource. Blandt Weholite rørets mange egenskaber, har røret en unik slidstyrke, der bl.a. bidrager til, at røret har en forventet levetid på over 100 år. Rørets styrke kombineret med miljørigtig forvaltning og opbevaring af vand bidrager til en bæredygtig sikring af fremtidens vandforsyning.

Drikkevandstanke er en essentiel løsning hos moderne vandforsyningsselskaber. De sikrer kontinuerlig adgang til rent drikkevand, beskytter vandkvaliteten, og bidrager til bæredygtig forvaltning af vandressourcer. Drikkevandstanke har en uundværlig rolle i at sikre, at alle borgere har adgang til den livsnødvendige ressource, som rent drikkevand er.

Uponor Infra A/S
Bødkervej 5
4450 Jyderup
Holbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35383107

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031