23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Profile A/S’ limtræ giver nyt liv til bevaringsværdig bygning i København

Profile A/S har i samarbejde med entreprenør, Tømrer- og Snedkermester Jacob Pedersen A/S og via Bygma Haslev leveret limtræ til loftkonstruktionen i KVUC's nye aula.

På Vognmagergade 8 i København ligger den 110 år gamle bevaringsværdige bygning, som i 2005 blev ny bopæl for Københavns voksenundervisningscenter KVUC. Bygningen blev forinden brugt til kontor, og havde derfor flere mangler, for at fungere som et fuldt ud funktionelt og moderne studiemiljø. Den vigtigste opgave var at få skabt et levende samlingssted for skolens studerende og ansatte.

LAARK ApS er arkitekterne bag den innovative transformation fra bygningens mørke kælderlokale til en rummelig aula på 800 m2. Indretningen består blandt andet af en bred trappe med plads til ophold, to store balkoner, læsenicher og grupperum. Gårddækket, der tidligere dannede tag over kælderrummet, er erstattet af en transparent loftkonstruktion i glas og limtræ. Det tilfører den velgennemtænkte arkitektoniske løsning liv og lys.

En afgørende beslutning, i forhold til at transformere bygningen ansvarligt, var valget af limtræ i stedet for mere konventionelle materialer som stål. Denne beslutning har ikke kun positive miljømæssige konsekvenser, men bidrager også til projektets æstetik. Hos Profile A/S er vi stolte af at have været en del af projektet, hvor limtræskonstruktionen spiller en central rolle i at give den eksisterende bygning nyt liv og værdi. Vi er ligeledes imponerede over det gode samarbejde med entreprenør, Tømrer- og Snedkermester Jacob Pedersen A/S, der har udvist imponerende håndværksmæssige bedrifter.

Profile A/S har i samarbejde med entreprenør, Tømrer- og Snedkermester Jacob Pedersen A/S og via Bygma Haslev leveret limtræ til projektet.

Se flere limtræsreferencer her

Læs mere om limtræskonstruktioner i vores håndbog “Limtræ i praksis”

Profile A/S
Skånevej 2
6230 Rødekro
Aabenraa Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24212394
P nummer: 1003055893

Kontaktperson

Frank M. Nielsen
Projektchef Trækonstruktioner
+45 40165683 fni@profile.dk

Send til en kollega

0.062