23948sdkhjf
Del siden
Annonce

DS Gruppen udnævner ny ESG- og bæredygtighedschef

DS Gruppen A/S har pr. 1. juli 2024 udnævnt Svanborg Gudjonsdottir til ny ESG- og bæredygtighedschef. Vi ønsker at understrege, at vi leverer byggematerialer og byggerier, der ikke alene opfylder, men kan overgå vores kunders forventninger.

Det er ikke nyt at tænke på bæredygtighed
DS Gruppen har i mange år haft stigende fokus på en miljø- og klimabevidst udvikling. Mange medarbejdere på tværs af organisationen arbejder allerede tæt sammen i vores bæredygtighedsgruppe, som Svanborg var med til at etablere i sit virke som bæredygtighedsansvarlig i DS Stålkonstruktion. Derfor er det en strategisk, men også en naturlig beslutning at udnævne Svanborg til ESG- og bæredygtighedschef i DS Gruppen.

Svanborg Gudjonsdottir har omfattende erfaring fra lignende roller, og hendes arbejde har altid været præget af en målrettet indsats for at integrere bedre og mindre klimabelastende løsninger på alle niveauer af organisationen. Hendes tilgang er præget af en unik kombination af strategisk tænkning og operationel gennemførelse, hvilket passer perfekt til DS Gruppens ambitioner om at være markedsledende inden for byggeri og produktion af byggematerialer i stål og beton.

Stærke kompetencer
En dybdegående viden inden for bæredygtighed samt en stærk passion for miljøvenlige løsninger og processer afspejles i hele Svanborgs karriere. Hun har desuden, som lektor på UCN, undervist i energi- og miljøledelse, energiplanlægning, Lean & Green, LCA samt miljøvurdering. Derudover har hun forsket i bæredygtigt byggeri, Lean & Green samt været med til at udvikle nye uddannelser inden for området på UCN. Hendes udnævnelse styrker DS Gruppen i ønsket om at være frontløber i byggebranchen inden for Environmental, Social, and Governance (ESG).

Svanborg vil overtage det overordnede ansvar for koncernens compliance omkring ESG, hvilket inkluderer både ekstern og intern rapportering i såvel DS Gruppen som i resten af GOLDBECK-koncernen. Dette er en væsentlig funktion, der skal sikre transparens og overholdelse af vores høje standarder. Derudover vil hun fortsat arbejde tæt sammen med koncernens bæredygtighedsgruppe, der består af kollegaer fra alle DS Gruppens selskaber.

Co-CEO i DS Gruppen, Morten Kaad, udtaler: "Vi er utroligt glade for at byde Svanborg Gudjonsdottir velkommen i DS Gruppen. Hendes dybe viden om ESG og hendes innovative tilgang vil uden tvivl løfte vores arbejde inden for bæredygtighed til nye højder. Svanborg har præcis den vision og de kompetencer, vi har behov for i vores fortsatte bestræbelser på at skabe fremtidens byggeløsninger." 

Og han fortsætter: “Som en af Danmarks største leverandører af nøglefærdige byggerier og byggematerialer i stål og beton, har DS Gruppen et ansvar over for vores kunder, vores medarbejdere og samfundet. Med Svanborgs indtræden i vores ledelsesteam styrker vi vores fokus på at levere løsninger, der lever op til standarderne for miljørigtighed og social ansvarlighed.”

Svanborg Gudjonsdottir siger om sin nye rolle: "Jeg er glad for at blive en del af DS Gruppen og ser frem til at bidrage til koncernens fortsatte fokus på ESG-indsatser og udvikling. Byggebranchen står over for store udfordringer, men også muligheder. Jeg ser frem til fortsat at arbejde tæt sammen med vores bæredygtighedsgruppe, der består af kollegaer fra alle vores selskaber, hvor vi sikrer synergi og implementering af innovative og ansvarlige løsninger til gavn for både virksomheden, vores kunder og klimaet."

Udvikling af fremtidens byggeri
Vi ser frem til en spændende fremtid med Svanborg Gudjonsdottir ved roret i vores ESG- og bæredygtighedsindsatser. Hendes ekspertise er en uvurderlig ressource, når vi ønsker at forme byggebranchen gennem bedre processer og løsninger målrettet fremtidens byggeri.

Om DS Gruppen 
DS Gruppen er en af Skandinaviens førende industrikoncerner inden for produktion og salg af stål- og betonløsninger til byggeri og industri og er en professionel samarbejdspartner i alle henseender. Med hovedkontor i Hobro og salgskontorer i Norge og Tyskland fungerer alle koncernens virksomheder som selvstændige enheder, der er markedsledende inden for hvert deres forretningsområde. Virksomheden beskæftiger ca. 900 medarbejdere.

DS Gruppen A/S
D S Industrivej 6
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40685014
P nummer: 1007690262

Kontaktperson

Tina Woods
Marketingchef
+45 60203916 two@ds-gruppen.dk

Send til en kollega

0.047