23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Smarte pumpestationer ordner spildevandet fra Draculas slot

1 mio. årlige turister efterlader deres spor, og derfor fik man i grev Draculas hjemby brug for en dansk pumpeløsning til at etablere et kloaksystem. Også danske kommuner udnytter systemet til at få spildevand fra ejendomme i det åbne land og ind til kloaknettet.

Udløber
21. august 2031

I byen Bran i Rumænien var det tidligere ikke blot uhyggen fra grev Draculas arv, der spredte sig – også en let dunst fra spildevand sivede ud i luften, da man traditionelt set blot har ledt kloakvandet mere eller mindre urenset ud i den nærtliggende flod. Og kloakvand var der en del af, for slottet, der tilskrives den historiske Dracula, er landets største turistattraktion og tiltrækker knap 1. mio. mennesker årligt – og de mange mennesker skal i sagens natur af med noget i de dage, de opholder sig området.

Dansk pumpesystem blev løsningen

Løsningen blev at etablere et kloaknet baseret på et Tryksat Spildevandssystem fra danske Liqflow A/S, der har specialiseret sig i det, som indehaver Bent Andresen kalder for en niche i kloakverdenen: “Vi kan ikke det hele, men vi er eksperter i den her type løsninger, der egner sig til de områder, der ligger uden for det traditionelle kloaknet. Det unikke i vores løsning er vores højtryks-grinder-pumpe, som gør det muligt at transportere spildevandet over længere afstande og i små rørdimensioner til det nærmeste renseanlæg eller eksisterende kloaksystem.”

Draculas slot ligger i udkanten af byen, og i samme gade ligger også bl.a. en skole, en kaserne, restauranter, den lokale politistation og almindeligt boligbyggeri, så der skulle 58 pumpestationer til for at klare opgaven. Pumpebrøndene produceres i Danmark, mens pumperne importeres fra USA – og så sørger Liqflow for at samle det hele til komplette pumpestationer, som så indgår i det Tryksatte Spildevandssystem, der opsamler og transporterer spildevandet fra området, til det nærliggende renseanlæg.

“Vi har rigtig mange projekter i støbeskeen i Rumænien – og vi kigger også mod andre af de europæiske lande, hvor potentialet er stort,” siger Bent Andresen.

Anvendes til åbent land i Danmark

I den rumænske case var en af udfordringerne, at landskabet er meget kuperet, men det smarte ved Liqflow-systemet er, at det blot skal etableres i frostfri dybde, så kan det følge terrænet. Herhjemme er terrænet måske ikke helt lige så kuperet som i Rumænien, men der er også brug for Liqflows systemer i mange af de kommuner, hvor der er bebyggelser, der ligger uden for kloaknettet.

“I Danmark laver vi kloakering i det åbne land, altså i de områder, hvor man blot har septiktanke, der leder spildevand ud i naturen. Her hjælper vi de kommunale vandselskaber med at minimere problemerne, ved at pumpe spildevandet ind til det etablerede kloaknet,” siger Bent Andresen.

Liqflow A/S
Kringelhusvej 15
7100 Vejle
Vejle Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35251839
P nummer: 1001899539

Kontaktperson

BA

Send til en kollega

0.063