23948sdkhjf
Del siden
Annonce

SYSTRA skal udføre totalrådgivning på gennemgribende renovering af Kalundborg station

Kalundborg Station skal være et rart sted, hvor det føles trygt og attraktivt at opholde sig. Det er formålet med den større modernisering og totalrenovering, som SYSTRA skal rådgive DSB Ejendomme om.

57,6 mio. kroner er der afsat til at totalistandsætte Kalundborg Station på Vestsjælland. En istandsættelse som skal løfte stationen og gøre den indbydende og tryg at opholde sig på. 


Et overskueligt, attraktivt og trygt miljø
Kalundborg Station er på nuværende tidspunkt et stort areal med mange diffuse funktioner som ikke relaterer sig til de rejsende. Stationens funktioner lever ikke op til nutidens behov, ligesom stationen generelt fremstår slidt og dunkel. Totalrenovationen af stationen vil foregå i to faser, som udføres i 2025-2026.

SYSTRA anbefaler at øge tætheden i passagerflowet for dermed at danne grundlag for et overskueligt, attraktivt og trygt miljø. Derudover skal der fjernes bygningsdele, som begrænser og mørklægger stationsområdet. Det giver mulighed for at etablere en ny forplads i Jernbanevej med god tilgængelighed, faciliteter og opholdsmuligheder for brugerne. Hele stationsområdet skal desuden forskønnes med grøn beplantning. Dette skal gøres i den første fase af projektet.

I fase to vil der være fokus på en modernisering og renovering af stationsbygningen. 

-    Vi er meget glade for at kunne være med til at gøre Kalundborg Station til et attraktivt, trygt og sikkert sted at være. Det er et spændende projekt, hvor vi er repræsenteret med mange fag herunder arkitekter, landskabsarkitekter, miljø, jernbanesikkerhed og arbejdsmiljøkoordinering, og vi ser frem til samarbejdet med DSB Ejendomme og ISC Rådgivende Ingeniører som underrådgiver, - fortæller projektleder Flemming Strandsbjerg

Projekteringen forventes at gå i gang i foråret 2024. Forligskredsen bag Infrastrukturforliget 2035 har afsat 57,6 mio. kroner til renoveringen. Pengene kommer fra puljen til mere trygge og attraktive stationer, der blev afsat i forbindelse med Infrastrukturplan 2035

SYSTRA Danmark A/S
Kay Fiskers Plads 10
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26048494
P nummer: 1003417022

Kontaktperson

Anders Kaas
Afdelinsgleder
+45 26746354 akaas1@systra.com

Send til en kollega

0.046